Winkeltje spelen bij De Waerdenborch - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Winkeltje spelen bij De Waerdenborch

Geplaatst op: 13-04-2006 |In de gang van scholengemeenschap De Waerdenborch is het een drukte van belang. Zelfgemaakte broodjes gezond gaan als zoete broodjes over de toonbank van de nieuwe winkel.


HOLTEN - Ilse van den Berg, Carlijn Sligman, Christel Holslag en Meike Aarnink staan naast elkaar aan de toonbank. Ze hebben de snelste samenwerking nog niet helemaal te pakken en roepen naar de jongens aan de andere kant van de toonbank dat ze zich gedeisd moeten houden.
‘De derde klassen die om beurten in de winkel staan hebben allemaal een bonnetje gekregen voor een lolly’, leggen de meiden uit. En als iets gratis is, dan willen de medeleerlingen wel komen.
De klasgenoten uit k3hae (kader 3 handel&economie) hebben al wel een keer geoefend, maar dat is al weer een hele tijd geleden. En met de aandachttrekkende klasgenoten is het toch nog wel even wennen.
‘Dit is voor het echie hè’, lacht Willem Schnoor, sectorhoofd van 3 en 4 vmbo. De school probeert het onderwijs zo praktijk gericht mogelijk aan te bieden. En wat is dan makkelijker om een winkeltje te openen alwaar de leerlingen hun dagelijkse behoeften kunnen kopen en de 3e klas vmbo kan oefenen in de verkoop en de daaraan gekoppelde administratie. ‘Bovendien maakt de afdeling verzorging de broodjes’, legt Schnoor uit. ‘Elke dag wat anders.’
Behalve etenswaren zijn er ook schoolspullen als bloknotes en pennen te koop in het winkeltje. Alles is er op gericht de vmbo’ers zoveel mogelijk kennis te laten maken met praktijk. Want als ze met louter theoretische kennis de arbeidsmarkt op komen, blijkt de kloof te groot.
De broodjes salade zijn ondertussen al bijna op. Hier op de Holtense school is gezond eten nog geen taboe. Ook de appels vinden gretig aftrek.
Rector Van Minderhout opent het winkeltje door met een bal gestapelde blikken omver te gooien. Hij doet het vol verve. ‘Succes allemaal’, roept hij de verkopers toe.

Ga terug...