Slibdepot voor jaar aan rand Het Opbroek - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Slibdepot voor jaar aan rand Het Opbroek

Geplaatst op: 20-04-2006 |RIJSSEN - Het slib dat wordt opgebaggerd bij het uitdiepen van enkele watergangen op het industrieterrein De Mors en rond de Oosterhof gaat naar Het Opbroek. Hier mag het ingenieursbureau van de gemeente gedurende maximaal een jaar een slibdepot hebben. Het depot komt op een braakliggend terrein aan de Opbroekweg. Het uitbaggeren van de watergangen gebeurt in opdracht van de gemeente. Het is de bedoeling dat de bovenlaag van het grasland wordt afgegraven en wordt gebruikt om rondom kades aan te leggen. Het depot wordt vervolgens gevuld met bagger. Gedurende het baggeren, naar verwachting volgende winter, rijdt dagelijks volgens opgave van Oranjewoud maximaal dertig keer een vrachtwagen met slib over de Opbroekweg. Het is de bedoeling dat het slib gedurende enkele maanden indroogt, waarna het wordt afgevoerd. Daarna wordt het terrein in de oorspronkelijke staat hersteld.
Mocht sprake zijn van stankoverlast voor omwonenden, dan wordt het depot met folie afgedekt. Er staat een boerderij op vijftig meter van het toekomstige depot. Andere directe omwonenden zijn er niet. Er is kritisch gekeken naar de rijroute van de vrachtwagens. Vanaf industrieterrein De Mors gaan ze via de Pelmolenweg, de leijerweerdsdijk, Cattelaar en de Polmeijersdijk. Vanaf De Oosterhof via de Albertsdijk, Oosterhofweg, Cattelaar en de Polmeijersdijk. Betere alternatieven zijn er volgens de gemeente niet.

Ga terug...