Ruim miljoen euro voor aanpak wegen - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Vandaag Lokaal
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Ruim miljoen euro voor aanpak wegen

Geplaatst op: 20-04-2006 |NIJVERDAL/RIJSSEN/ENTER - De gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden krijgen samen zo’n 1,1 miljoen euro subsidie van de Regio Twente voor het verbeteren van de infrastructuur. De ‘hoofdprijs’ van een half miljoen euro is voor de aanleg van de eerste fase (Rijksweg 35-Helmkruidlaan) van de Noord-Zuid verbinding. De Regio Twente heeft van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat 5,7 miljoen euro gekregen voor de uitvoering van het regionaal verkeer- en vervoersbeleid.

De Twentse gemeenten hebben ruim 130 projecten aangemeld bij de Regio om de bereikbaarheid en verkeersveiligheid te bevorderen.

Hiervan zijn er uiteindelijk 58 door het dagelijks bestuur gehonoreerd, waarbij met name is gekeken naar de effectiviteit van de beoogde maatregelen en de realiseerbaarheid daarvan. Met name de inrichtingsplannen van 30-kilometer zones zijn daardoor afgevallen.

Twaalf van de gehonoreerde projecten zijn gesitueerd in de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden. Strategische projecten die van groot belang zijn voor een betere doorstroming van het regionale verkeer worden beloond met maximaal 500.000 euro. Voor de andere projecten is 25 procent subsidie met een maximum van een ton beschikbaar.

De gemeente Hellendoorn kan voor de reconstructie van de kruising Dorpsstraat, Ninaberlaan en Reggeweg in Hellendoorn een ton tegemoet zien en nog eens 12.500 euro voor een oversteek in de Ninaberlaan. Voor de geplande verkeerslichten op het onoverzichtelijke kruispunt Smidsweg/Molenweg in Nijverdal krijgt de gemeente 37,5 mille. Een bedrag van diezelfde orde wordt beschikbaar gesteld voor de aanleg van een vrije busbaan van en naar industrieterrein ’t Lochter.

De gemeente Rijssen-Holten krijgt ‘bijna een ton’ voor de aanleg van fietsstroken langs de Nijverheidsstraat in Rijssen. Voor de herinrichting van de Enterstraat (tussen de Schapendijk en Parkstraat), Welleweg (tussen de Prins Frederik Hendrik straat en Esstraat) en de Tabaksgaarden (tussen de Esstraat en Zuiderstraat) ontvangt de gemeente nog eens 112.825 euro subsidie van de Regio.

Enter

Voor de aanpak van de Dorpsstraat en de Wierdenseweg in Enter ontvangt de gemeente Wierden een ton subsidie, voor de herinrichting van de Rijssenseweg in dit dorp nog eens 53 mille. De asverplaatsing (herinrichting) in de Rijssensestraat in Wierden wordt ‘beloond’ met 34 mille, terwijl de Regio Twente nog eens 50.000 euro meebetaalt aan de aanleg van verkeerslichten op de kruising van de Ten Cateweg en de Nijverdalsestraat.

‘Als de A35 eenmaal tot Wierden is doorgetrokken wordt een toename van het verkeer op deze weg richting Zwolle verwacht’, onderstreept een medewerker van de Regio Twente het belang van deze laatste maatregel.

Ga terug...