Slagman eist duidelijkheid overlast treinen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Slagman eist duidelijkheid overlast treinen

Geplaatst op: 26-04-2006 |RIJSSEN - De SGP-fractie vindt dat de aanzienlijke toename van het goederenvervoer in de nachtelijke uren niet ten koste mag gaan van de nachtrust van de mensen langs het spoor. Raadslid J. Slagman wil vanavond in de raadsvergadering van wethouder W. Stegeman horen welke maatregelen hij noodzakelijk acht. De Nederlandse Spoorwegen is door staatssecretaris van Milieu Van Geel op straffe van een forse dwangsom gedwongen de dienstregeling voor het goederenvervoer op het traject Zutphen-Hengelo voor 1 mei aan te passen. Concreet betekent dit dat een deel van dat goederenvervoer vanaf die datum wordt omgeleid via Deventer en daarmee ook langs Rijssen en Holten dendert. Het gaat dan om de zogenoemde Belgische trein.
In de huidige dienstregeling voor de nachtelijke uren is ruimte gereserveerd voor twee goederentreinen in beide rijrichtingen. Dat betekent dat hierin nog ruimte is voor extra treinen en de gemeente Rijssen-Holten hiertegen feitelijk niets kan uitrichten.
‘Stegeman heeft in de wandelgangen gezegd dat hij hierover zou gaan praten met zijn collega’s uit de andere gemeenten langs deze spoorlijn. Ik wil weten of de wethouder zijn huiswerk heeft gedaan en wat daar uit is gekomen’, zegt Slagman. De Deventer wethouder G.A.J. Berkelder kondigde direct na het bekend worden van de komst van de extra treinen. Het is niet bekend of dit tot resultaat heeft geleid.
SGP’er Slagman vindt dat het probleem bij de bron moet worden aangepakt en de NS eigenlijk gedwongen moet worden om het geluid van de wielen van de wagons te dempen door hier een soort wielkast omheen te bouwen. ‘Ik weet dat ze hiermee in Duitsland momenteel proeven doen’, aldus Slagman.
De SGP’er weet uit de reacties uit de wijk Hagslagen, waar het spoor direct langs loopt, dat de bewoners nogal verdeeld zijn over de vraag of hier wellicht geluidsschermen moeten worden geplaatst.
‘De één zegt geen last te hebben van het treinverkeer, een ander dat hij er na twee nachten wel aan gewend is en een derde dat hij nu al niet de slaap kan vatten vanwege de geluidsoverlast. En dan zijn er uiteraard nog de mensen, die zeggen dat ze een woning hebben gekocht vanwege het vrije uitzicht. Er zijn dus zowel fervente voor- als tegenstanders van deze eventuele oplossing van het probleem’, concludeert het SGP-raadslid.

Ga terug...