Belgische trein gaat door Rijssen denderen - Radio 350

Belgische trein gaat door Rijssen denderen

Geplaatst op: 26-04-2006 |RIJSSEN - Met ingang van zondag 28 mei dendert ’s avonds laat vijf keer per week een zware goederentrein door Holten en Rijssen. Het gaat daarbij om de zogenoemde ‘Belgische trein, die van België naar Zweden rijdt met onderdelen voor de Volvo-fabrieken. Wethouder W. Stegeman benadrukte maandagavond in de raadsvergadering dat deze goederentrein, die zowel qua lengte als gewicht ongekend is voor deze spoorlijn, omstreeks 23.00 uur door de Reggestad rijdt. Eerder werd gevreesd dat de bewuste trein na middernacht door Rijssen zou denderen.
Burgemeester en Wethouders van Rijssen-Holten vrezen dat deze trein voor de nodige geluidsoverlast gaat zorgen en hebben daarom contact opgenomen met de andere gemeenten langs de spoorlijn Deventer-Hengelo. De Deventer wethouder Berkelder laat momenteel uitzoeken welke gevolgen deze extra goederentrein precies heeft en wat voor eventuele maatregelen nodig zijn om de nachtrust van de mensen langs het spoor te kunnen garanderen.
Stegeman gaf in antwoord op vragen van J. Slagman (SGP) aan dat hij pas concrete actie kan ondernemen als het Deventer onderzoek is afgerond.

Ga terug...