AV Holten handhaaft extra wensen - Radio 350

AV Holten handhaaft extra wensen

Geplaatst op: 01-05-2006 |HOLTEN - De Atletiekvereniging (AV) Holten is onder bepaalde voorwaarden bereid akkoord te gaan met het Netwerkplan Sport van de gemeente Rijssen-Holten. Verhuizen naar sportpark ’t Vletgoor is bespreekbaar als hier een gelijkwaardige accommodatie wordt gerealiseerd en atleten hun sport op veilige wijze kunnen blijven beoefenen. In een brief aan de gemeente Rijssen-Holten schrijft het bestuur van AV Holten dat tijdens een ingelaste ledenvergadering is gebleken dat de atleten het liefst op sportpark Meermanskamp zouden blijven. Gelet op het belang van de andere sportverenigingen in Holten is echter ook de atletiekclub bereid om op termijn naar ’t Vletgoor te verhuizen.
Wat voor het bestuur en de leden als een paal boven water staat, is dat zij er qua accommodatie niet op achteruit willen gaan. Daarom stelde het bestuur al ruim voor de extra ledenvergadering dat de club een 300 meter lange gravelbaan wenst, waarop het hele jaar kan worden gelopen. Het realiseren van die wens werd door sportwethouder W. Stegeman direct ‘onhaalbaar’ genoemd en zou er zelfs toe kunnen leiden dat het hele sportplan niet doorgaat.
In de brief naar het college maakt het bestuur niet langer gewag van de wens van een gravelbaan, maar rept over ‘een loopbaan die het gehele jaar, dus ook bij slecht weer, doorlopend bruikbaar is’. Daarmee eist AV Holten feitelijk nog steeds een gravelbaan, want het bestuur weet heel goed dat de geplande grasbaan voor AV Holten op ’t Vletgoor zeker niet het hele jaar bruikbaar is en het lopen op de drukke wegen rondom het sportpark evenmin een veilig alternatief is.
400 meterbaan
Verder wil de vereniging dat de veiligheid met betrekking tot de technische nummers discus en speer gewaarborgd is. ‘De concentratie van alle technische nummers binnen een 300 meter baan kan leiden tot onveilige situaties tijdens de training van de jeugd. Discus en speer in combinatie met andere technische nummers en looptraining is ongewenst. Dit veiligheidsrisico moet worden voorkomen. Een 400-meterbaan zou uitkomst bieden. Alternatieven zijn bespreekbaar. Mogelijk is het plaatsen van de discuskooi aan de noordkant van het touwtrek-/hondenterrein een optie. Het gebruik van grote groepen (zestig personen op maandagavond) of meerdere groepen tegelijk (G-atleten en triatlontraining, zo’n 35 personen) is problematisch of zelfs onmogelijk. Ook hier zou een 400 meter baan enige uitkomst bieden. Alternatief is medegebruik van andere velden (hockey, voetbal)’, aldus AV Holten.
Het bestuur van de atletiekvereniging wil nu zo snel mogelijk met de gemeente om tafel om alle reële mogelijkheden nog eens de revue te laten passeren en te bekijken of de wensen van AV Holten alsnog gehonoreerd kunnen worden, waarna verder kan worden gegaan met de verdere uitwerking van het Netwerkplan Sport.

Ga terug...