Koninginnedag goed verlopen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Koninginnedag goed verlopen

Geplaatst op: 01-05-2006 |RIJSSEN/ENTER - Het was koud en nat op de dag dat iedereen de verjaardag van de koningin vierde. Sommigen lieten zich daardoor niet weerhouden, anderen zagen af van bepaalde activiteiten vanwege het slechte weer. Het jeugdcircus Tubantino uit Oldenzaal, de muziekformatie Reflection uit Goor en skeelerwedstrijden werden afgelast vanwege de herfstachtige plensbuien in Enter. De playbackwedstrijd voor de basisschoolkinderen ging wel door.
Het is ongeveer elf uur ’s morgens. Moeders zoeken snel afdakjes op met hun kroost. Vaders halen snel de auto’s en gaan met hun familie richting huis. Koud, nat, menig kind rilt. Nee, het was geen mooie zonnige Koninginnedag in Enter.
Familie, vrienden en doordouwers blijven achter. Gewapend met paraplu kijken ze naar de playbackshow, gepresenteerd door Gerrit Klein Nagelvoort en georganiseerd voor de scholieren van de vijf basisscholen uit Enter. De kinderen trotseren de kou en staan veelal met topjes of blote armen op de planken. Sommige kijkers swingen mee op de muziek, veelal om zelf warm te worden. ‘Zwaai maar even naar ’t publiek’, roept de presentator.
De jury wordt gevormd door Jan Scholten , Francis Asbroek en Gerard Otten. Over alle twaalf optredens weten ze iets positiefs te vertellen. Na het optreden van Treble met het lied Ramagannana van Andra, Aileen en Jarima van de Wegwijzer komt het zonnetje te voorschijn.
Gerrit zegt tegen de kinderen: ‘Wat jullie gezongen hebben, versta ik niet. Maar waarschijnlijk hebben jullie de zonnegoden aangesproken of is het een mooi weer dans.’
Uiteindelijk winnen Joey, Femke, Marije, Lisette, Liesbeth en Gerjanne met de song Opa Opa van Antique, een groep die enkele jaren geleden met dit nummer meedeed aan het songfestival.
Harry Nollen van de Oranjevereniging reikt de prijzen uit. Alle verdere activiteiten zijn afgelast.
Rijssen
Een gezellige drukte, dat is het om kwart over negen al op de parkeerplaats voor de Edah. Nog een half uur en de verlichte stoet ‘Met de muziek mee 2006’ gaat van start. Samen met de vaders en moeders zoeken de laatste kinderen nog een plekje op een van de ongeveer tien praalwagens en wordt er door de organisatie wat orde in de vrolijke chaos gebracht. ‘Zullen we vragen of je daarop mag?’ Schuchter kijkt een van de deelnemertjes, met een mooie lampion in de hand en zelf geknutselde kroon op het hoofd, naar een van de wagens. ‘Toch maar niet’, valt van het gezicht van het jongetje af te lezen. ‘Dat is erg leuk hoor’, probeert zijn moeder nog. Maar zin heeft het niet. De schouders van pappa hebben de voorkeur vanavond.
Iets voor tienen vertrekt de lange en gevarieerde sliert om langs de route, die van de Molenstalweg tot de Watermolen en weer naar het beginpunt gaat, gezien te worden door honderden nieuwsgierige Rijssenaren. Van een smurfenwagen van buurtvereniging De Doppesmaat tot een showband en fanfarekorpsen. Zo was er ook een klein brandweerwagentje met werkende koplampen die achter de grote wagens aanreed. Een van de toeschouwers vond de overgang zo groot dat hij een lach niet kon onderdrukken. Het jochie op het aanhangertje achter de brandweerwagen merkte het op en wist er wel raad mee. Zijn blusser bleek namelijk niet alleen voor de sier te zijn, maar ook water te kunnen spuiten. Na een enorme schater en het raken van zijn doel vervolgt het wagentje zijn weg.

Ga terug...