Gemeente wil woning kopen voor rotonde - Radio 350

Gemeente wil woning kopen voor rotonde

Geplaatst op: 01-05-2006 |RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten wil de woning aan de Nijverheidsstraat 25 kopen. Het pand ligt op de hoek Morsweg/Nijverheidsstraat, op de locatie waar binnenkort een rotonde wordt aangelegd. De aankoop van de woning is niet nodig voor de aanleg van de rotonde, maar het college van Burgemeester en Wethouders acht het wel verstandig het pand nu te kopen. De woning is namelijk vrijwillig in de verkoop gedaan en het college verwacht dat de rotonde in toekomst mogelijk moet worden vergroot. Het college stelt zich voor dat het pand voorlopig nog niet gesloopt wordt, maar wordt verhuurd. De eerste drie jaar, zo stellen B en W voor, kan het pand worden gebruikt als directieonderkomen voor gemeentelijke projecten die op industrieterrein De Mors uitgevoerd gaan worden in het kader van de aanpak van de wateroverlast. Het niet hoeven huren van zo’n onderkomen scheelt de gemeente 12.000 euro per jaar.
Daarna zou het pand volgens B en W kunnen worden ingezet voor opvang van bewoners die moeten wijken voor de aanleg van de tunnel Haarstraat/Holterstraatweg. Bovendien hoeven met de aankoop van de woning geen geluidwerende maatregelen te worden getroffen en dat scheelt 10.000 euro.
De aankoop van de woning kost de gemeente 182.500 euro. Daarna kost de woning de gemeente jaarlijks nog eens 4.100 euro.

Ga terug...