Verkiezing vrijwilliger van het jaar 2004 - Radio 350
Nu op Radio 350
20:00 - 22:00 uur
Streektaal
Playing
Straks
22:00 - 23:00 uur
Blasmusik Klingt So
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Verkiezing vrijwilliger van het jaar 2004

Geplaatst op: 06-11-2004 |

Het lokaal comité vrijwilligers roept inwoners en organisaties op stads- en dorpsgenoten die zich gedurende langere tijd verdienstelijk hebben gemaakt, aan te melden voor de verkiezing van de Vrijwilliger van het Jaar. Jeugdige inwoners onder de 23 jaar kunnen nu ook voor een vrijwilligersprijs in aanmerking komen, zij kunnen meedingen naar de stimuleringsprijs voor jeugdigen.

In 2001 is in Rijssen-Holten het lokaal comité vrijwilligers opgericht. Wethouder Flim-Gerritsen is hiervan voorzitter. Dit comité heeft een aantal ideeën ontwikkeld over manieren waarop vrijwilligers in het zonnetje gezet kunnen worden. Eén van die ideeën betrof een nieuwe opzet van de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar. Zowel in Holten als in Rijssen nomineert de jury 3 personen en tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst wordt dé vrijwilliger van het jaar voor de kern Holten en de kern Rijssen bekendgemaakt. De burgemeester reikt dan aan deze 2 vrijwilligers de vrijwilligersspeld uit. De uitreiking vindt plaats tijdens de bijeenkomst van 3 januari 2005 om 19.30 uur in Rijssen.

Naast de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar wordt er ook aandacht geschonken aan de jeugd die vrijwilligerswerk verricht. Het comité wil door het instellen van een aanmoedings/stimuleringsprijs de jeugd te stimuleren vrijwilligerswerk te verrichten. Daarom kunnen de instellingen vrijwilligers onder de 23 jaar voordragen. Ruim 200 organisaties en instellingen zijn aangeschreven met het verzoek een voordracht in te dienen. Zij hebben daarvoor een voordrachtformulier ontvangen. Het comité verwacht dit jaar –evenals vorig jaar- weer veel voordrachten te krijgen.
Door de Rabobanken Rijssen-Enter en Holten-Markelo worden geldprijzen beschikbaar
gesteld die de vrijwilligers kunnen aanwenden voor goede doelen waar vrijwilligers bij betrokken zijn.

De voordrachten moeten voor 1 december 2004 ingediend worden. De aangeschreven organisaties kunnen de voordrachtformulieren terugzenden in de retourenvelop of in de verkiezingsbussen deponeren. Die verkiezingsbussen staan bij:
· beide locaties van de gemeentehuizen in Holten en Rijssen
· gemeentewinkel in Rijssen
· verenigingsgebouw Bethanië in Dijkerhoek
· gebouw ’t Trefpunt in Espelo
· bibliotheken Holten en Rijssen
· gebouw De Boschkamp in Holten
· alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Holten en Rijssen
Bij de bussen liggen ook voordrachtformulieren voor iedereen die een vrijwilliger wil voordragen.

Verder is het ook mogelijk digitaal een vrijwilliger voor te dragen. Het voordrachtformulier kan daarvoor via de website van de gemeente (www.rijssen-holten.nl) ingevuld worden.

Ga terug...