Spelen voor je eigen veiligheid - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Spelen voor je eigen veiligheid

Geplaatst op: 03-06-2006 |RIJSSEN - Bij de brandweerwagen staan lange rijen, maar ook de politie heeft behoorlijk veel bezoek. Gelukkig niet vanwege een vreselijk ongeluk op de kruising Brandlicht/Stroekeld, maar omdat Speeltuin Noord ook meedoet aan de Nationale Straatspeeldag.

Foto Dinand Buisman
Met een brandweerspuit mogen de kinderen proberen een bal door een parcours te ‘duwen’ of door een gebogen pijp naar boven te spuiten. En dat valt nog niet mee, bekent Christine Leijendekker (11). ‘Nou, je valt bijna om. Het is echt best zwaar’, zegt ze. Maar leuk is het wel en daar gaat het vandaag om. ‘En ook om de veiligheid’, weet Anne-Greeth Leijendekker (11).
De Nationale Straatspeeldag is inderdaad bedoeld om aandacht te vragen voor de veiligheid in de wijk. Ook in de wijk Veeneslagen laat die te wensen over. ‘Vooral de kruising hier is een probleem. Het fietspad loopt hier over de brug en veel mensen zien dat niet, waardoor ze er veel te hard overheen rijden. Het is al een paar keer mis gegaan’, vertelt Henk Abbink, voorzitter van de speeltuinvereniging.
Daarop is op deze Straatspeeldag weinig kans: het fietspad bij het speeltuingebouw is afgesloten om kinderen de ruimte te bieden. Nu kunnen Isolde Pieper (6), Remón ter Weele (7), Kirsten ter Weele (10) en Annemarijn Smit (10) dus met z’n vieren skippyballen op straat. De grap van het spel is dat de skippyballen aan elkaar vast zitten. ‘Dan moet je dus tegelijk springen’, legt Annemarijn uit. En zo niet? ‘Dan val je om’, lachen de kinderen.
Ook de Prinsessewijk en ’n Oaln Diek in Nijverdal grijpen de Nationale Straatspeeldag aan om te protesteren tegen de onvoldoende veiligheid in hun wijk. Zo is in ’n Oaln Diek het instellen van de dertig kilometerzone opnieuw een jaar uitgesteld. De Prinsessewijk vraagt aandacht voor de slechte staat van het wegdek van de Prins Bernhardstraat.

Ga terug...