Eindelijk appartementen aan Grotestraat - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Eindelijk appartementen aan Grotestraat

Geplaatst op: 03-06-2006 |


RIJSSEN - Het heeft lang, erg lang geduurd, maar voor een deel van het gebied rondom de voormalige vestiging van Lucky zijn de plannen rond. Onlangs werden omwonenden ingelicht over de plannen.
Het plan aan de Grotestraat behelst ongeveer 500 vierkante meter winkelruimte met daarboven acht sociale huurwoningen en is onderdeel van een groter plan op het terrein tussen de Watermolen, De Giezen en de Grotestraat. Dat plan, Watermolen-Zuid, omvat de bouw van appartementen, zorgwoningen, stadsvilla’s, luxe koopwoningen en kantoorruimtes op zo’n 5.100 vierkante meter grond en wordt in fases uitgevoerd.
Het plan voor wat de gemeente al eens ‘het slechtste deel van de Grotestraat’ noemde, is klaar. De rest van de plannen is nog in ontwikkeling.

Bouwbedrijven Nijhuis en Akor en woningcorporatie Spectrum Wonen hebben inmiddels de bouwaanvraag voor het deel aan de Grotestraat ingediend. Die ligt nu ter beoordeling bij de gemeente Rijssen-Holten. Na die beoordeling krijgen belanghebbenden nog de kans bezwaar te maken tegen de plannen.
Begin vorige maand werden zij door alle betrokken al geïnformeerd over het plan tijdens een informatieavond. Onder andere beide bouwbedrijven, Spectrum Wonen en vertegenwoordigers van de gemeente Rijssen-Holten waren daar aanwezig om voorlichting te geven over het project.

Er wordt al sinds 1989 nagedacht over de invulling van het terrein rondom Lucky. De huidige plannen begonnen pas in 2002 enige vorm te krijgen. Wanneer aan de Grotestraat de schop daadwerkelijk de grond in kan, is nog niet duidelijk. Dat hangt er onder meer vanaf of omwonenden wel of geen bezwaar maken tegen de plannen.

Ga terug...