Jubileumvoorstelling 70-jarige Toneelclub O.C.H. - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Jubileumvoorstelling 70-jarige Toneelclub O.C.H.

Geplaatst op: 03-01-2015 |

Dit jaar bestaat toneelclub O.C.H. al weer 70 jaar. Op 17 januari aanstaande zal de club de première spelen van het jubileumstuk Bet’s Bakkerij van Piet Kuyper in zaal Irene te Holten. Er is een voorstelling ’s middags om 14.30 uur en ’s avonds om 20.00 uur.

In dit jubileum jaar heeft de toneelclub gekozen voor een toneelstuk dat niet eerder in Nederland op de planken werd gebracht. Het toneelspel vereist het maximale van de club. Op het gebied van het spel, de grime en ook de coulissen worden alle registers opengetrokken. Speciaal voor dit stuk is een nieuwe schuifwand gebouwd die door huisschilder Anton Stukker is geschilderd. Deze schuifwand zal tussen de scenes door op het toneel verschijnen.

Het toneelstuk vertelt het verhaal van Bet Mol en haar winkel door de jaren heen te beginnen in de jaren 50. Welk dorp had er vroeger geen bakkerij, kruidenierswinkel of combinatie van beiden. Bet Mol heeft een goed lopende bakkerij-kruidenierswinkel. Niet alleen voor de alledaagse boodschap, maar zeker om op de hoogte te blijven van het sociale wel en wee. We volgen Bet en haar winkel door de jaren heen. Hoe vergaat het haar in 1975 als de supermarkten in opkomst zijn. Daarna kijken we in 1995 hoe het met de winkel gaat, de zaken gaan slecht, de winkel moet sluiten. Of grijpt ze toch de laatste strohalm. In 2010 zien we hoe deze winkel alsnog zijn bestemming heeft gevonden en Bet ook.

Het geheel wordt aan elkaar gepraat door twee vissers, de ene oud-veldwachter en de ander oud-stroper. Maar hun oude bloed komt weer helemaal tot leven als een onopgeloste politie zaak onverwachts boven water komt waar Bet Mol ooit de dupe van was. En wat heeft “Co Koffer” daar mee van doen? Hoe verging het deze straat venter van vroeger zo door deze jaren heen. Een ding is zeker, hij laat zijn bijnaam, “met Co in de koffer” zeker gelden.

Vele hilarische situaties passeren de revue waarbij de lachspieren geregeld op de proef zullen worden gesteld. Kortom het beloofd weer een gezellig avondje OCH te worden in zaal Irene.

Kaarten kosten € 7,50 dat is inclusief een lekker kopje koffie en zijn verkrijgbaar in het Kultuurhus te Holten tijdens de bemande uren van de bibliotheek maandag t/m vrijdag van 13.00 – 17.30 en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur. Voor informatie of vragen kunt u mailen naar info@toneelcluboch.nl

Ga terug...