Politieberichten Rijssen-Holten - Radio 350

Politieberichten Rijssen-Holten

Geplaatst op: 06-01-2015 |

Politie Persberichten 1 januari 2014 om 07:00 uur tot en met 6 januari 2014 om 07:00 uur

Donderdag 1 januari
Aanrijding materieel
Laan oud-indiegangers te Rijssen
Op donderdag 1 januari 2015 omstreeks 15:15 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Laan oud-indiegangers te Rijssen. Aldaar zou een personenauto ter water zijn geraakt. Ter plaatse bleek dat de personenauto niet in de versnelling of op de handrem stond, waardoor deze langzaam achteruit was gereden het water in. In de personenauto zaten ten tijde dat dit gebeurde geen personen.

Aanrijding materieel
Parkstraat te Rijssen
Op donderdag 1 januari 2015 omstreeks 21:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Parkstraat te Rijssen. Aldaar had een eenzijdige aanrijding plaatsgevonden, waarbij de bestuurder van een personenauto tegen een lantarenpaal was aangereden. Ter plaatse bleek dat de bestuurder de controle over de personenauto was kwijtgeraakt in de bocht. Hierdoor was hij tegen de lantarenpaal aangereden. De personenauto is afgesleept door een sleper en een elektriciteitsbedrijf heeft de lantarenpaal ontkoppeld. Ter controle een blaastest uitgevoerd bij de bestuurder en uit deze test bleek dat de bestuurder niet had gedronken.

Vrijdag 2 januari
Aanrijding materieel
Parkstraat te Rijssen
Op vrijdag 2 januari 2015 omstreeks 14:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Parkstraat te Rijssen. Aldaar had een aanrijding materieel plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Ter plaatse bleek dat één van de bestuurders tijdens het achteruitrijden tegen een geparkeerde personenauto was gereden. Doordat de bestuurster haast had in verband met haar werk, heeft ze de gegevens van haar achter gelaten bij een getuige. Beide betrokkenen zoeken telefonisch contact met elkaar om de schade te regelen.

Verlaten plaats van verkeersongeval
Zuiderstraat te Rijssen
Op vrijdag 2 januari 2015 omstreeks 16:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Zuiderstraat te Rijssen. Aldaar had een verlaten plaats van verkeersongeval plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat één van de bestuurders de locatie van de aanrijding had verlaten. Volgens getuige had er een personenauto tegen de personenauto van melder aangezeten. Aan de hand van de combinatie wist melder waarschijnlijk wie de bestuurder van de andere personenauto was en hij ging contact zoeken met deze persoon om de schade af te handelen met elkaar. De geparkeerde personenauto had schade opgelopen aan de linker achterzijde.

Aanrijding materieel (Rijden onder invloed)
Nijverheidsstraat te Rijssen
Op vrijdag 2 januari 2015 omstreeks 22:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Nijverheidsstraat te Rijssen. Aldaar bleek een eenzijdige aanrijding te hebben plaatsgevonden, waarbij een bestuurder van een personenauto tegen een boom zou zijn aangereden. Ter plaatse bleek de personenauto total-loss te zijn den deze is afgesleept door een sleper. Nadat de bestuurder door het ambulancepersoneel bekeken was, heeft de politie een alcoholtest uitgevoerd bij de bestuurder. Deze test lukte niet waarop is besloten om een bloedproef te laten uitvoeren door een GGD arts, aangezien er vermoed werd dat de bestuurder met alcohol op een personenauto had bestuurd. Tevens is er op het politiebureau een ademanalyse uitgevoerd en deze gaf aan dat de bestuurder een grote hoeveelheid UGL blies. Het rijbewijs is van de bestuurder ingenomen en tegen de bestuurder word een proces-verbaal opgemaakt.

Zaterdag 3 januari
Aanrijding materieel
Deventerweg te Holten
Op zaterdag 3 januari 2015 omstreeks 07:15 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Deventerweg te Holten. Aldaar zou een aanrijding materieel hebben plaats gevonden tussen een personenauto en een ree. Ter plaatse bleek de personenauto door de aanrijding schade te hebben opgelopen aan de linker voorzijde. De ree is uiteindelijk door de jachtopzichter opgehaald en meegenomen.

Aanrijding materieel
Watermolen te Rijssen
Op zaterdag 3 januari 2015 omstreeks 16:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Watermolen te Rijssen. Aldaar had een aanrijding materieel plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Ter plaatse bleek dat één van de bestuurders een bocht te ruim had genomen, waardoor deze een geparkeerde personenauto had geraakt. Beide bestuurders hebben ter plaatse het schadeformulier ingevuld.

Overlast jeugd
Walstraat te Rijssen
Op zaterdag 3 januari 2015 omstreeks 23:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Walstraat te Rijssen. Aldaar zou de jeugd (groepje van 10 personen) voor overlast zorgen. Ter plaatse bleek er inderdaad een groep van ongeveer 10 personen te staan. Bij het zien van de politie ging iedereen er van door.

Zondag 4 januari
Diefstal fiets
Eerdmanserve te Rijssen
Op zondag 4 januari 2014 omstreeks 11:00 uur kreeg de politie via internet een aangifte binnen met betrekking tot diefstal van een fiets. Deze diefstal moet plaats hebben gevonden tussen donderdag 1 januari 2015,14:00 uur en vrijdag 2 januari 2015, 15:00 uur. De fiets stond geparkeerd in een fietsenstalling aan de Eerdmanserve te Rijssen. De gestolen fiets betreft een damesfiets van het merk Batavus, type Viento.

Bent u getuige geweest van diefstal of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Maandag 5 januari
Opgevoerde bromfiets (Scooterhalt)
Larenseweg te Holten
Op maandag 5 januari 2015 omstreeks 08:45 uur reed de politie over de Larenseweg te Holten. Aldaar zag de politie dat een bromfietsbestuurder kleefde achter een personenauto en gevaarlijk inhaalde. De bestuurder is hierop samen met zijn bromfiets meegenomen naar het politiebureau in Rijssen. Aldaar bleek de bromfiets opgevoerd te zijn tot 87 km/u. Tegen de bestuurder is een proces-verbaal opgemaakt en aangeboden om het traject van scooterhalt te volgen.

Schoorsteenbrand
Erve teeselink te Holten
Op maandag 5 januari 2015 omstreeks 21:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Erve teeselink te Holten. Aldaar zou een schoorsteenbrand zijn. De brandweer heeft uiteindelijk de brand in de schoorsteen geblust en de schoorsteen schoongeveegd.

Ga terug...