Oudheidkamer Hoolt’n exposeert met sportfoto’s in ‘t Mossink - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Oudheidkamer Hoolt’n exposeert met sportfoto’s in ‘t Mossink

Geplaatst op: 07-01-2015 |

In sporthal ’t Mossink in Holten is tot najaar 2015 de fototentoonstelling “Holten en haar sportverenigingen, vroeger en nu” te bewonderen. Het zijn foto’s uit het fotoarchief van de oudheidkamer Hoolt’n.

Sinds begin 2014 maakt de oudheidkamer dankbaar gebruik van de mogelijkheid foto’s te exposeren in de sporthal. Naast de expositieruimte in het museum, gevestigd in het oude gemeentehuis aan de Dorpsstraat, is de sporthal een mooie plek om historische foto’s te laten zien. Bovendien is het een locatie waar wekelijks veel mensen binnenlopen en zo kunnen zij kennismaken met de prachtige oude foto’s .

De fototentoonstelling geeft een beeld van de veelzijdigheid van sportverenigingen die Holten vroeger rijk was en nog steeds is. Het is geen overzicht van alle sportverenigingen door de tijd heen, maar het is een door de Oudheidkamer Hoolt’n gemaakte selectie van beschikbaar materiaal. De oudste foto’s dateren uit een periode voor de oorlog. Ook zijn er foto’s van de jaren 50 en 60, bijvoorbeeld van “Tour de Holten”. Natuurlijk mogen foto’s van Holtens grootste sportcoryfeeën als August Müller en Mark Tuitert in deze tentoonstelling niet ontbreken.

De expositie is te bezichtigen tot najaar 2015 tijdens de openingsuren van sporthal ’t Mossink (Keizersweg 22). Openingstijden op werkdagen en in de weekenden zijn afhankelijk van de activiteiten, maar over het algemeen is de sporthal op werkdagen geopend van 17.30 tot 23.00 uur.

Oproep voor Holtense sportverenigingen
De fotowerkgroep van de oudheidkamer wil sportverenigingen de mogelijkheid bieden om samen met de oudheidkamer een fototentoonstelling op te zetten met beelden uit het archief van de vereniging. Dit zou bijvoorbeeld kunnen ter gelegenheid van een lustrumviering, een behaald kampioenschap of een andere reden.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de fotowerkgroep via Gerrit te Winkel, tel. 0548-363102 of e-mail gerwink101@gmail.com

Ga terug...