Open dagen Reggesteyn in Januari en Februari - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Open dagen Reggesteyn in Januari en Februari

Geplaatst op: 07-01-2015 |

CSG Reggesteyn opent in januari en februari haar schooldeuren voor belangstellenden. De vestiging Rijssen bijt op 21 januari het spits af met een middag open huis voor groep 8 van 14.30 - 16.30 uur. Om 18.00 gaat de school open voor iedereen, tot 20.30 uur. Woensdag 28 januari is er open huis op de havo/vwo vestiging Noetselerbergweg van 15.30 tot 20.30 uur. Op 4 februari is iedereen van harte welkom op de vestiging W. de Clercqstraat van 18.30 tot 21.00 uur.

Vooral voor groep 8 leerlingen is samen met hun ouder(s) door de gangen lopen, in de lokalen kijken en van alles horen over de vakken die de school aanbiedt, belangrijk om een keuze te maken voor de school waar ze straks naartoe gaan. Ze maken kennis met de docenten, horen van de eerstejaars van dit jaar hoe het er op school aan toe gaat en proeven op een ongedwongen manier de sfeer.

Om het open huis van Reggesteyn te presenteren heeft de school dit jaar gekozen voor een campagne waarbij leerlingen van elke vestiging het gezicht vormen van de campagne. Het gaat op school om wie je bent en wie je uiteindelijk wilt worden. "Kies je voor Reggesteyn, dan kies je voor je toekomst." Anders gezegd: Er is aandacht voor jou en voor hoe jij je ontwikkelt. Dat betekent dat leerlingen, naast het basale onderwijs, kunnen kiezen hoe zij hun schoolopleiding vorm geven. Dat kan op elk niveau, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. De stripachtige tekeningen die op de poster en in de advertenties zijn toegevoegd verbeelden die keuzemogelijkheden.

De scholengemeenschap bereidt haar leerlingen voor op hun leven in de maatschappij. Daarbij hoort dat je kritisch leert denken en dat je richting en zin kunt geven aan je leven. Reggesteyn wil dat op een positieve manier doen, betrokken op elkaar en op anderen in de samenleving. Deze visie vloeit voort uit de christelijke gedachte dat ieder ten diepste niet voor zichzelf leeft maar dat mensen voor elkaar leven en elkaar helpen te werken aan een betere wereld. Vanuit dat idee zegt de school: "Wij zijn er voor jou en voor elkaar, oud en jong, voor de samenleving en voor de toekomst van onze wereld, een wereld die we in onze ogen van God ontvangen hebben." De school staat in die samenleving en werkt waar kan samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties om leerlingen uitdagend onderwijs te bieden dat geënt is op reële vraagstukken. Het open huis biedt een inkijkje in die werkwijze.

Ga terug...