Nieuw advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling:
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nieuw advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling: "Veilig Thuis Twente"

Geplaatst op: 09-01-2015 |

Vanaf 1 januari 2015 is er voor de regio Twente een nieuw advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling: Veilig Thuis Twente. De huidige Steunpunten Huiselijk Geweld (SHG) en Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) komen hiermee te vervallen.

Eén organisatie, één aanpak
Met de komst van Veilig Thuis Twente is er één advies- en meldpunt voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat is prettig voor iedereen: kinderen, volwassenen, ouderen, slachtoffers, plegers van geweld én professionals die ermee te maken krijgen. De organisaties die deze taken nog tot 1 januari 2015 uitvoerden, brengen Twente vanaf 1 januari 2015 samen in Veilig Thuis Twente. Het gaat om SMD Enschede-Haaksbergen, Carint Reggeland, SMW-Noord West Twente en Bureau Jeugdzorg Overijssel. In de nieuwe Wmo en Jeugdwet is geregeld dat elke regio in Nederland een Veilig Thuis organisatie moet hebben.

Voor meldingen en advies aan professionals
Veilig Thuis Twente is er voor iedereen die vragen heeft over huiselijk geweld en kindermishandeling of een melding wil doen van (vermoedens van) huiselijk geweld of kindermishandeling. Dat kan desgewenst anoniem. Professionals kunnen de experts van Veilig Thuis Twente raadplegen voor overleg.

Bereikbaarheid
Vanaf 1 januari 2015 is en één landelijk telefoonnummer 0800-2000 dat wordt doorgeleid naar de regionale Veilig Thuis organisaties. Het gratis nummer is altijd bereikbaar.

Meer weten?
Op www.vooreenveiligthuis.nl vindt u veel informatie. Op www.samen14.nl en op deze pagina staan veel gestelde vragen en antwoorden over Veilig Thuis Twente.

Ga terug...