Talentenactie groot succes. - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Talentenactie groot succes.

Geplaatst op: 06-06-2006 |

In de voorbereiding op hun werkvakantie naar Roemenië, hebben jongeren van de Ontmoetingskerk in Rijssen een talentenactie gehouden. Zondag 7 mei konden gemeenteleden een briefje van 5 Euro meenemen omdat te vermeerderen. Door middel van verschillende acties is er massaal door gemeenteleden hieraan gehoor gegeven. Acties waren o.a. diverse klussen in en om het huis, het houden van een gezondheidsonderzoek, het bakken en verkopen van cakes, broodjes etc., op de fiets van Rijssen naar Arnhem, dit bracht maar liefst € 1000,-- op, auto’s wassen, sieraden verkopen en nog veel meer. De opbrengst van de talenten kon zaterdag 19 mei ingeleverd worden. Het resultaat is geweldig, maar liefst € 8.000,-- kon worden bijgeschreven op de thermometer voor Roemenië. Dit betekent een gemiddelde opbrengst van € 25,-- per talent!!! Deze thermometer, welke voor in de kerk staat, had als streefbedrag € 10.000,--. Door de talentenactie en andere giften die reeds ontvangen zijn, is dit bedrag al ruim gehaald, de thermometer staat nu op € 12.000,-- en daarom is het doel bijgesteld tot € 15.000,--. Dit is niet zomaar gedaan maar er is tevens een project toegevoegd in Roemenië waar de jongeren, 37 in aantal!!, aan zullen gaan werken.
Met de fancy fair van 10 juni voor de boeg en het afsluitende concert van het gospelkoor Toda in de Ontmoetingskerk in Rijssen op 117 juni, moet het absoluut mogelijk zijn om het streefbedrag te halen.
Als werkgroep belast met de organisatie zijn we erg blij dat de gemeente zo achter haar jongeren staat en dat zoveel particulieren en bedrijven in Rijssen en omstreken de inzet van de jongeren belonen met giften en materialen voor het werkproject.
Natuurlijk mag er nog gereageerd worden om het project te steunen. Vervoer is nog een probleem, wie kan ons helpen aan busjes om mee naar Roemenië te reizen, het liefst natuurlijk zonder kosten van huur etc. Ook zouden we nog graag in contact komen met (transport)bedrijven die zouden willen sponsoren op het gebied van brandstof.

Mocht u meer informatie willen, u hebt goederen voor de fancy fair, u wilt transport beschikbaar stellen of een deel van de brandstofkosten willen dragen, laat het ons weten! Hebt u nog andere goede ideeën of suggesties, neem contact op met één van onderstaande personen. Voor giften kunt u gebruik maken van het rekeningnummer: 34.73.93.519, werkgroep gemeentecontacten o.v.v. project Jankafalva.

Ga terug...