Sfeer proeven tijdens 'Beleef Landstede Salland' - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assuranti├źn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Sfeer proeven tijdens 'Beleef Landstede Salland'

Geplaatst op: 13-01-2015 |

Als je als vmbo'er in Vriezenveen, Almelo, Rijssen, Nijverdal of een van de andere plaatsen in en rond Twente woont, is Landstede in Raalte een hele goede optie voor een vervolgopleiding. Om een kijkje te nemen, organiseert de mbo-opleider jaarlijks 'Beleef Landstede Salland'. Meer dan 800 leerlingen namen vandaag een kijkje bij de verschillende Landstede Landschappen. 'Een mooie manier om de sfeer te proeven', daar zijn de nieuwsgierige vmbo'ers het over eens.

Als je in de bovenbouw van het vmbo zit, moet je belangrijke keuzes voor de toekomst gaan maken. Welke opleiding ga je volgen? Wat past het beste bij je? Waar kun je het beste je talenten ontwikkelen? Best lastige vragen. Daarom is het fijn als je de gelegenheid krijgt om de sfeer te proeven van een eventuele vervolgopleiding. Landstede MBO Raalte bood vandaag uitgebreid die mogelijkheid tijdens 'Beleef Landstede Salland'. De vmbo'ers volgden tweemaal anderhalf uur een praktijkles, 400 leerlingen 's morgens en 400 leerlingen 's middags. Ze konden van te voren hun voorkeur voor een bepaald landschap opgeven: Groen & Dier, Veilig & Beschermd, ICT & Technologie, Office & Management, Handel & Commercie, Onderwijs & Opvoeding, Gezond & Wel, Vrij & Gastvrij, Sport & Bewegen, Mooi & Mode en Vormgeving & Entertainment.

Ze deden bijvoorbeeld een gezondheidscheck bij een hond in het Landschap Groen & Dier. Bij Handel & Commercie maakten ze een logo en een visitekaartje. Bij de opleiding Loonwerk keken ze onder de motorkap van een gigantische tractor. En in het Landschap Veilig & Beschermd kregen ze een staaltje fouilleren. En de reacties waren positief.
Thea uit Nijverdal: bij Mooi & Mode gingen we haarstylen en een handmassage geven, dat was heel leuk. Ik krijg wel zin om zo'n opleiding te gaan volgen.

Nienke uit Vriezenveen: we leerden hoe je een injectie moet geven bij Zorg & Welzijn. Ik denk dat je op deze manier wel een goed beeld krijgt.

Wiljan uit Nijverdal: ICT was hartstikke leuk, we gingen een computer uit elkaar halen. Ja, ik denk dat ik wel een ICT-opleiding zou willen volgen later.

Sander uit Vriezenveen: later wil ik in een dierentuin werken, dus ik heb Groen & Dier gedaan. We gingen een gezondheidscheck bij een hond doen, heel leuk. Geslaagde dag dit!

De begeleidende Landstede-studenten zijn ook enthousiast.
Christiaan: ik begeleid als student vandaag de opleiding Loonwerker. Het is mooi om kennis over te dragen, vooral omdat de jongens zo geïnteresseerd zijn. Dat is altijd wel kenmerkend voor deze opleiding.

Dominique en Dana: wij zijn tweedejaars dierverzorging. Er is heel veel belangstelling voor Groen & Dier, dat komt waarschijnlijk ook omdat het voor de vierde keer de beste Groen & Dier-opleiding van Nederland is. En dat klopt ook vinden wij. Deze opleiding is nog leuker dan je van te voren verwacht. Je leert veel in de praktijk, gaat ook vaak op bedrijfsbezoek en we hebben hartstikke leuke leraren die heel goed lesgeven. De vmbo-leerlingen zijn vandaag heel enthousiast. Het is geweldig om mee te doen aan 'Beleef Landstede Salland'.

Ga terug...