Nieuwjaarsduik en peuterspel bij Muziekschool Rijssen - Radio 350

Nieuwjaarsduik en peuterspel bij Muziekschool Rijssen

Geplaatst op: 16-01-2015 |

Twee bijzondere activiteiten illustreren deze week dat de Rijssense Muziekschool steeds weer nieuwe initiatieven ontplooit om mensen te laten ervaren hoe verrijkend het is om met muziek bezig te zijn.

In het kader van de Nationale Voorleesdagen 2015 komt Peuterspeelzaal De Speeldoos, verspreid over drie dagen, met vijf groepen peuters naar de Muziekschool voor een workshop ‘Muziek op schoot’. Het themaboek voor de peuters tijdens de Voorleesdagen is “Klop, klop, klop”, het verhaal van een kleine specht.

Aan de hand van dit verhaal gaat muziekschooldocente Ingrid Hilarius muzikaal met de kinderen aan de slag. Directeur Dick Sanderman van de Rijssense Muziekschool: “Uiteraard hopen we dat deze workshop de ouders enthousiast zal maken om straks ook deel te nemen aan onze cursus ‘Muziek op schoot’, die in april begint. We zijn blij met deze samenwerking tussen de peuterspeelzaal en de Muziekschool”.

Zaterdag 24 januari staat een heel ander evenement op de rol: “Nieuwjaarsduik in de wereld van het blokfluitorkest”. Het bekende Praetorius-ensemble uit Leiden komt naar Rijssen om een workshop te verzorgen voor de blokfluitleerlingen van de Muziekschool. Ze brengen onder meer hun complete set van renaissanceblokfluiten mee, wel 30 verschillende! Dirigent Norbert Kunst leidt de workshop, waarin blokfluitleerlingen van de Muziekschool samen spelen met de leden van het Praetorius-ensemble. Als afsluiting van de workshop wordt zaterdagmiddag om 16.00 uur een presentatie gehouden in de Van Damzaal van het Parkgebouw. De slotpresentatie is ook toegankelijk voor publiek.

Op donderdag 29 januari start de nieuwe cursus ‘Basiskennis Instrumenten’ (BKI), bedoeld voor leerlingen uit de groepen 3 tot 5 van de basisschool. Voor deze cursus hebben zich al diverse leerlingen aangemeld, maar er is nog plek voor nieuwe deelnemers. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van de Muziekschool: www.muziekschool-rijssen.nl

Ga terug...