Henk Seppenwoolde exposeert in Muziekshool Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Henk Seppenwoolde exposeert in Muziekshool Rijssen

Geplaatst op: 16-01-2015 |

In de serie exposities van plaatselijke kunstenaars in de Rijssense Muziekschool heeft onlangs weer een wissel plaats gehad.

De schilderijen en tekeningen van Claudia Wessels maakten plaats voor werk van Henk Seppenwoolde. Directeur Dick Sanderman van de Muziekschool vertelt dat de expositie van Claudia Wessels een groot succes was. “Volgens mij was dit de drukste expositie die we hebben gehad sinds we startten met het exposeren van werk van plaatselijke kunstenaars. Zelfs op de dag toen Claudia haar werk weer had opgehaald, stonden hier ’s middags nog middelbare scholieren die de volgende dag een opdracht over kunst moesten inleveren voor het vak CKV. Tja, die waren dus net te laat…”

Henk Seppenwoolde is binnen de Rijssense Muziekschool geen onbekende: direct na de oplevering van de nieuwe school in 2010 maakte hij in elk lokaal al een wandschildering die de functie van het desbetreffende lokaal zichtbaar maakt: een detail van een harp in het lokaal waar harples wordt gegeven, een stemvork in het zanglokaal, enzovoort. Seppenwoolde noemt zichzelf graag fijnschilder, de Vlaamse benaming voor decoratieschilder. Hij leerde het vak in België en werkte vervolgens als decoratieschilder op allerlei locaties in heel Europa.

De werken die Seppenwoolde nu in de Muziekschool ten toon stelt, lijken bij eerste aanblik abstract: alsof het de marmerimitaties zijn waarmee Henk furore heeft gemaakt. Wie wat langer kijkt, gaat in sommige werken echter toch figuren zien. Bij één van de werken zou een heel verhaal te vertellen zijn, over de kapitein van een ruimteschip die gestrand is op een vreemde planeet, waarvan de vaste bewoners zich verstoppen bij het zien van die gewapende kapitein. “Zo’n verhaal bedenk ik er pas achteraf bij”, vertelt Seppenwoolde: “elk werk begint als een marmerimitatie, maar gaandeweg voeg ik dan andere elementen toe”.

Het werk van Henk Seppenwoolde is tot eind maart te zien. Daarna volgt een expositie met werk van kunstenares Annelies Gorter. De exposities in de Rijssense Muziekschool komen tot stand door bemiddeling van Ernst-Jan ten Hove van Heutink Creatief Afhaalcentrum.

Meer informatie over het werk van Henk Seppenwoolde is te vinden op zijn website:
www.noirdeco.nl

Ga terug...