R.K.S.V. wint van BZSV - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

R.K.S.V. wint van BZSV

Geplaatst op: 18-01-2015 |

De uitwedstrijd tegen BZSV De Blauwwitters op zaterdag 17 januari was de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie volgende week weer begint. Door personele bezettingen maakten Hans van Brussel (zat2) en Matthijs Boezerooij (A1) hun debuut, wat ze met verve deden! Na 30 minuten was de stand 1-1, maar uiteindelijk wonnen de Rijssenaren verdiend met 1-4.

Tegen de zaterdag vierdeklasser was de opdracht simpel, zo snel mogelijk scoren en een zo hoog mogelijke uitslag neerzetten. Waar wij dinsdag tegen UD Weerselo op achterstand kwamen en telkens niet langszij konden komen, kwamen we ditmaal binnen het kwartier op voorsprong. Linksback Jurgen Siemerink kwam op, bediende Marthijn Schottert welke de bal teruglegde voor linksbuiten Gertjan Wilbers. Met een lage schuiver via de binnenkant paal stond het 0-1. De thuisploeg moest voornamelijk verdedigen en loerde via de counter op kansen. Die kwamen er ook, nadat enkele pogingen in ons strafschopgebied strandden werd het toch 1-1 door een prima schot. Na een halfuur konden we overnieuw beginnen, maar voor rust werd de schade gelukkig weer hersteld. Eerst was het Jurgen Siemerink die de 1-2 aantekende door de rebound uit een vrije trap binnen te werken. Niet veel later was het Colin de Jong, die als rechtsback uiterst sterk speelde, die mee opkwam en John Loohuis een niet te missen kans gaf. De spits wist wel raad met deze mogelijkheid en zette de 1-3 op het scorebord.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, R.K.S.V. had het meeste balbezit en valt aan. De thuisploeg had tevens te maken met personele problemen en kon niet echt een vuist meer maken. De eerste helft werd te vaak de lange bal gehanteerd, de tweede helft werd er meer gevoetbald en leek het spel verzorgder van de Rijssenaren. Debutant Matthijs Boezerooij verving na een uur Hans van Brussel en speelde een prima partij. Myron Wolterink mocht ook weer 30 minuten maken en raakt steeds fitter na lang blessureleed. De enige goal in de tweede helft was een mooi schot van buiten de zestien door Gertjan Wilbers, met zijn tweede van de middag werd de eindstand van 1-4 bereikt.

Na een gelijkspel tegen sv Enter (1-1), een verliesbeurt tegen UD Weerselo (4-2) en deze overwinning mogen we volgende week weer voor de competitie spelen. Om 15:00 uur spelen we uit tegen Oranje Nassau, een titelkandidaat die qua verliespunten op de tweede plaats staat. Vorig jaar speelden we daar 0-0 gelijk, dit seizoen verloren we thuis geflatteerd met 1-5.

Ga terug...