Schoolproject ‘De Week van de Ontmoeting’ gestart - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Schoolproject ‘De Week van de Ontmoeting’ gestart

Geplaatst op: 19-01-2015 |

Wat gebeurt er in een moskee? Wat is een Thorarol en hoe zo’n rol eruit? Welke voorwerpen worden er in een kerk gebruikt? Hoe ziet een synagoge er van binnen uit? Verschillen het jodendom, christendom en de islam veel van elkaar, of zijn er ook overeenkomsten?

In 2015 kunnen leerlingen op deze en andere vragen antwoord krijgen tijdens het schoolproject ‘De Week van de Ontmoeting’. Scholen kunnen, wanneer het hen uitkomt, hun leerlingen kennis laten maken met de joodse, christelijke en islamitische cultuur.

'De Week van de Ontmoeting' is een project van Artikel 1 Overijssel voor groep 7 en 8 van de basisscholen en leerlingen uit de onderbouw van het VMBO. Het doel van het project is om jongeren bekend te maken met verschillende culturele groepen in hun directe omgeving. Hierbij gaat het om de joodse, christelijke en islamitische cultuur. De jongeren zullen ontdekken dat deze culturen, naast verschillen, veel overeenkomsten hebben. Een thema dat zeker gezien de actuele situatie belangrijk is.

Scholen die zich aanmelden ontvangen lesmateriaal waarmee zij zelfstandig aan de slag kunnen. Daarnaast behoort een bezoek aan een gebedshuis – de Ontmoetingskerk en Turkse moskee in Rijssen en de synagoge in Enschede kunnen bezocht worden – tot het programma.

Dankzij de steun van de gemeente Rijssen-Holten is het voor scholen uit deze gemeente mogelijk om heel 2015 kosteloos aan ‘De Week van de Ontmoeting’ deel te nemen.

Voor meer informatie of aanmelding kan contact worden opgenomen met Marlies Kruiper, educatief medewerker van Artikel 1 Overijssel. Dat kan via m.kruiper@artikel1overijssel.nl of 053 4302299

Ga terug...