Politieberichten Rijssen-Holten - Radio 350

Politieberichten Rijssen-Holten

Geplaatst op: 20-01-2015 |

Politie Persberichten woensdag 14 januari 2015 om 07:00 uur tot en met dinsdag 20 januari 2015 om 07:00 uur


Woensdag 14 januari
Poging woninginbraak
Bergmanstraat te Holten
Op woensdag 14 januari 2015 omstreeks 21:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Bergmanstraat te Holten. Aldaar was iemand overlopen tijdens het inbreken in een woning. Uit de woning bleken geen goederen weggenomen. De verdachte heeft de woning vermoedelijk door het openmaken van een raam de woning betreden. De verdachte is omstreeks 21:00 uur overlopen door de bewoner en weggerend via de achterzijde van de woning in de richting van de Kozakkenstraat.

Bent u getuige geweest van deze poging woninginbraak of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Donderdag 15 januari
Aanrijding met letsel
Rijksweg A1 rechts thv hectometerpaal 120.9 te Rijssen
Op donderdag 15 januari 2015 omstreeks 00:45 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de A1 rechts ter hoogte van hectometerpaal 120.9. Aldaar zou een aanrijding met letsel hebben plaatsgevonden tussen een personenauto en vrachtwagen. Ter plaatse bleek de personenauto al op de vluchtstrook te staan en de bestuurder uit de personenauto. De airbags hadden voorkomen dat de bestuurder letsel had opgelopen. De personenauto zat dusdanig in elkaar dat deze afgesleept moest worden door een sleper. De vrachtwagen was niet meer ter plaatse. Mogelijk dat de bestuurder niets gemerkt had van de aanrijding. De bestuurder van de personenauto gaf aan dat hij de vrachtwagen niet gezien had en daardoor achterop was gereden.

Verkeerscontrole
Markeloseweg te Holten
Op donderdag 15 januari 2015 omstreeks 18:00 uur reed de politie over de Markeloseweg. Aldaar zag de politie een personenauto rijden, waarvan de te naamgestelde verschillende boetes had openstaan. Bij controle bleek dit zo te zijn en is uiteindelijk de personenauto afgesleept voor de belastingdienst door een sleper.

Vrijdag 16 januari
Diefstal shovel
Elsenerveldweg te Rijssen
Op vrijdag 16 januari 2015 omstreeks 09:15 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Elsenerveldweg te Rijssen. Aldaar zou zijn ingebroken in een schuur. Deze diefstal moet plaats hebben gevonden tussen donderdag 15 januari 2015, 22:45 uur en vrijdag 16 januari 2015, 08:30 uur. De gestolen shovel is rood van kleur en van het merk Fuchs, type F1244.

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Overlast jeugd
Stationsdwarsweg te Rijssen
Op vrijdag 16 januari 2015 omstreeks 20:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Stationsdwarsweg te Rijssen. Aldaar zou de jeugd wat hebben gegooid richting de trein en zou er met vuur gespeeld worden. Ter plaatse werden vier jongens en twee dames aangetroffen. Gaven aan dat er met een koek richting de trein was gegooid en dat ze met een bus haarlak aan het “ouwehoeren” waren. Namen genoteerd en er wordt met de ouders contact gezocht voor een goed gesprek.

Zaterdag 17 januari
Rijden onder invloed
Molenstalweg te Rijssen
Op zaterdag 17 januari 2015 omstreeks 03:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Molenstalweg te Rijssen. Aldaar zou een personenauto in de sloot liggen, waarvan de bestuurder mogelijk gedronken had. Ter plaatse lag de personenauto nog in de sloot. Bij controle van de bestuurder bleek deze gedronken te hebben. Hierop is de bestuurder meegenomen naar het politiebureau in Nijverdal. Tegen de bestuurder wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Coniferenbrand
Kolenbrander te Rijssen
Op zaterdag 17 januari 2015 omstreeks 19:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Kolenbrander te Rijssen. Aldaar bleek een brand te zijn ontstaan in de coniferen. De brand is uiteindelijk door de aanwezige personen zelf geblust. De brand was ontstaan door een wondertol, die was afgestoken.

Zondag 18 januari
Aanrijding materieel
Rijksweg a1 links thv hectometerpaal 119.3 te Holten
Op zondag 18 januari 2015 omstreeks 01:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de rijksweg A1 links te Holten. Aldaar ter hoogte van hectometerpaal 119.3 zou een eenzijdige aanrijding hebben plaatsgevonden, waarbij een personenauto betrokken was. Ter plaatse bleek deze personenauto tegen de middenberm aan te staan en dat de bestuurder al uit de personenauto was. De bestuurder werd op dat moment bekeken door het aanwezige ambulancepersoneel. De bestuurder heeft aan de aanrijding geen letsel overgehouden. Bij controle bleek de bestuurder tevens niet gedronken te hebben. De bestuurder gaf als verklaring aan dat hij moe was geworden en niet goed had opgelet. De personenauto was dusdanig beschadigd geraakt door de aanrijding dat deze is afgesleept door een sleper.

Openbaar dronkenschap
Morsweg te Rijssen
Op zondag 18 januari 2015 omstreeks 02:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Morsweg te Rijssen. Aldaar zou een jongeman rondlopen die vervelend gedrag vertoonde richting de bezoekers die aldaar aanwezig waren. Deze jongeman zou onder invloed verkeren van alcohol. Ter plaatse bleek de persoon inderdaad onder invloed van alcohol te verkeren. De jongeman bleef zowel in de richting van de politie als personeelsleden van de uitgaansgelegenheid vervelend gedrag vertonen. Beide werden onder andere beledigd en uitgescholden. Hierop is de jongeman aangehouden voor openbaar dronkenschap en overgebracht naar het politie arrestanten complex in Borne. Tegen de jongeman wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Woningbrand
Tabaksgaarden te Rijssen
Op zondag 18 januari 2015 omstreeks 08:45 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de tabaksgaarden te Rijssen. Aldaar zou een woningbrand zijn. De bewoners zouden inmiddels uit de woning zijn. Ter plaatse bleken verschillende bewoners vermoedelijk rook te hebben ingeademd. Zij zijn daarom bekeken door het ambulancepersoneel en allemaal ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in speelgoed.

Maandag 19 januari
Aanrijding materieel
Rijksweg a1 thv parkeerplaats Struik te Holten
Op maandag 19 januari 2015 omstreeks 07:45 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Rijksweg a1 ter hoogte van parkeerplaats Struik te Holten. Aldaar zou een aanrijding materieel hebben plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en personenauto. Ter plaatse bleek de bestuurder van de vrachtwagen achteruit te zijn gereden en daarbij de personenauto niet gezien te hebben. Hierdoor had er een aanrijding plaatsgevonden. Beide betrokkenen hebben het schadeformulier ter plaatse ingevuld.

Diefstal fiets
Morsweg te Rijssen
Op maandag 19 januari 2015 omstreeks 12:00 uur kwam er een vrouw aan de politiebalie in Rijssen met de mededeling dat haar fiets gestolen was aan de Morsweg te Rijssen. Deze diefstal moet plaats hebben gevonden tussen zaterdag 17 januari 2015, 23:00 uur en zondag 18 januari 2015, 02:30 uur. De fiets stond geparkeerd bij de fietsenstalling die aldaar aanwezig was. De gestolen fiets betreft een zwarte Sparta herenfiets.

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Ga terug...