Uitslagen Risne Star - Radio 350

Uitslagen Risne Star

Geplaatst op: 21-01-2015 |

Het afgelopen weekend speelde basketbalvereniging Risne Stars de overvolle vijftiende speelronde (tien duels !). Bijgaand de uitslagen en de (korte) verslagen:

Mix U12-2 – The Jugglers: 21-21

Na de overwinning van vorige week in Almelo, bleef het team van Ilse Brouwer ook na de onderlinge confrontatie met de Jugglers uit Enschede nog ongeslagen in 2015. De wedstrijd ging gelijk op, want waar het eerste & derde kwart met 4-4 & 15-2 in het voordeel van de Risne Stars Mix U12-2 uitvielen, gingen het tweede & laatste kwart met 0-6 & 8-9 naar de gasten. In de slotfase wist Sven Haase, ondanks de druk van een 20-21 achterstand, één van zijn vrije worpen te benutten en een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Door deze puntendeling klimt het U12-2 team naar de zevende plek. De topscoorders waren: E. Klaas 6, L. Glaubitz & R. Stating 4, B. Demir & S. Letink 3, S. Haase 1.

Mix U12-1 – The Valley Bucketeers: 31-61

In dit duel deed het eerste gemengde U12 team van Risne Stars zichzelf te kort. Na een matig eerste kwart (5-15), wist het team in het tweede en derde kwart gelijke tred te houden met de Nijverdalse nummer drie van de ranglijst (11-9 & 12-13). Daarin vielen vooral de eerste minuten na rust op, waarin het team via o.a. een driepunter van Jasper Haase & Thijs Buursink zelfs 12 punten produceerde. Helaas kon het team deze lijn niet doortrekken naar het laatste kwart, waarin het maar eenmaal wist te scoren en met 3-24 verloor.

Ondanks de nederlaag blijft het team op de zevende plek staan. De topscoorders waren: T. Buursink & M. Glaubitz 12, J. Haase 5, S. Otten 2.

Stars ’84 – Mix U14-2: 41-32

In Vroomshoop werden vrijdagavond twee (uit)duels van Risne Stars gespeeld. Het eerste duel betrof die tussen de plaatselijke Stars ’84 en het tweede Mix U14 team. Opnieuw wisten de Rijssenaren ondanks enkele goede kwarten niet de vijfde overwinning van het seizoen te behalen. Daarmee blijft het voorlopig steken op de vijfde plaats in de tussenstand.

Stars ’84 – Jongens U16: 45-74

Het tweede (uitduel) werd gelijktijdig op het andere veld in Vroomshoop gespeeld. De Jongens U16 behaalden onder leiding van Jeroen Wichers met goed spel een dikverdiende zege op de leeftijdsgenoten van de Stars ’84. Alweer de zevende van het seizoen en het team blijft daarmee nog ongeslagen in het nieuwe jaar.

Twente Buzzards – Meiden U16: 31-32

Wie de laatste weken spannende basketbalduels wil zien, moet een wedstrijd van de Meiden U16 gaan bekijken. Na het gelijke spel van vorige week, werd er ditmaal wel gewonnen, zij het met het kleinst mogelijke verschil: één punt. De ongeslagen reeks van de meiden wordt hiermee verlengd tot zeven stuks (resultaat: 12 punten), een geweldige prestatie daar de eerste vijf duels van het seizoen ‘slechts’ twee punten opleverden.

Second Dribble – Mix U14-1: 34-50

Zaterdag was het Second Dribble dat in Hardenberg de strijd aanging met Risne Stars U14-1 uit Rijssen. Er zijn nog diverse ploegen die allemaal een plek in de top 3 willen en kunnen behalen. Second Dribble stond voorafgaand klaar om bij winst de 3e plaats op de ranglijst over te nemen. Een plek die al langere tijd door Risne Stars dit seizoen word verdedigd. Onwennig begon Risne Stars en enigszins onder de indruk van de lengte van tegenstanders aan de wedstrijd. De 1e periode ging tot de 8e minuut gelijk op. Daarna werd er aangezet en stond er een eerste kleine marge op het scorebord in het voordeel van de Rijssenaren 10-16. Second Dribble geloofde dat er punten waren te halen bij het nerveus spelende Risne Stars. Het 2e kwart ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks maar eindigde met een minimale voorsprong voor Risne Stars van 10-11.

De 2e helft startte zodoende met een 20-27 op het bord. De strijd was nog lang niet gestreden voor deze middag. Met slechts 6 punten verschil is er bij basketball niets beslist. Risne Stars ging zelf vol in de aanval en verdedigden de Hardenbergers op de vroege dribbels door elkaar te helpen. Hiermee hadden de mannen van Second Dribble zichtbaar moeite. Second Dribble maakte veel fouten op de scoringsmogelijkheden van Risne Stars. Hier lieten de kleine spelers uit Rijssen zien lef te hebben en te durven blijven gaan voor de inside scores. Risne Stars kwam hierdoor veelvuldig aan de vrij worp lijn te staan. Hier werd zeer matig gebruik van gemaakt. Van de 23 vrij worpen benutte de spelers van coach Frank Glaubitz slechts 6 punten. Hier moet door training een beter percentage gehaald worden volgens de Rijssense coach. Wel moest wegens fouten last één van de lange mannen uit Hardenberg vroegtijdig het veld ruimen. Risne Stars speelde hierna de wedstrijd gecontroleerd uit. Hier door gingen de punten mee naar Rijssen en staat Risne Stars steviger op de 3e plek.

Topscoorders : M. Glaubitz 12, N. Harbers 8, L. Buursink & S. Nijeboer 6, M. Bouwhuis 5, A. Boerman & T. Wermink 4, W. Deij 3, C. Stam 2.

Uitsmijters – Dames 1: 55-37

Zaterdags moest Dames 1 aantreden tegen de nog ongeslagen Uitsmijters uit Almelo. In de aanloop van dit duel hadden de Rijssenaren al drie maal op rij gewonnen, dus dit duel vormde de ultieme test om te kijken waar het team op volle sterkte tot in staat was. Tot aan de rust kon Dames 1 gelijke tred houden met de koploper (24-20 achter), daarna wisten de Almeloërs het duel pas naar zich toe te trekken en met 55-37 te winnen.

Heren 2 – Arriba: 43-35

In het begin van het duel tegen het studententeam van Arriba liep het niet bij de Heren 2. De gasten uit Enschede wisten ondanks het beperkte aantal kansen wel de nodige scores te maken, daar waar de ballen van de Rijssenaren tot grote frustratie alle (verkeerde) kanten opvielen. Bij een 13-19 ruststand grepen de heren terug op het concept dat dit seizoen al vaker succes opleverde: een goed georganiseerde verdediging en het bewaren van de rust & overzicht in de aanval. Via de kwartstanden 18-7 & 13-9 bracht dit plan Heren 2 alsnog de overwinning.

Door de vijfde overwinning van het seizoen stijgen de heren naar de vijfde plaats. De topscoorders waren: R. Drijer 13, A. ter Harmsel 7, M. ter Harmsel & J. Burgers 6, W. Sprakel & M. Smit 4, E.J. Paalman 3, G. de Jong 1.

Jongens U18 – Twente Buzzards: 96-14

Daar waar het op het ander veld de spanning tot de laatste minuut in de wedstrijd bleef, was het andere zaterdagduel van de Jongens U18 al snel gespeeld. Na het eerste kwart keken de gasten uit Hengelo al tegen een 24-2 achterstand aan. In het begin van het tweede kwart duurde het even voordat de jongens het verschil in de score tot uitdrukking konden brengen, hierdoor bleef het team na de kwartstanden: 21-8, 25-2 & 26-2 net ‘steken’ onder de magische grens van honderd punten.

De topscoorders waren: J. Hartgerink 23, W. Kreijkes 19, W. Scheer 14, N. Jansen 10, B. Flim & B. Kreijkes 8, H. Akdemir 6, N. v/d Noort 4, C. Knol & M. van Rijn 2.

Heren 1 – SVZW: 71-47

In het laatste duel van het weekend nam het Heren 1 team het op tegen de buren uit Wierden. Onder aanvoering van de binnenkort naar Amerika vertrekkende Wouter Bökkerink werd er halverwege het eerste kwart al een 13-0 voorsprong genomen. Deze slechte opening (20-8 na het eerste kwart) kwam SVZW in het vervolg van het duel niet meer boven. Ook al wisten ze het de Rijssense heren in de resterende kwarten soms nog behoorlijk lastig te maken, telkens was daar weer een driepunter van Gerrit Jan Ligtenberg (5 stuks !) die een kwartwinst opleverde: 22-17, 15-13 & 14-9.

Door de zesde winst in even zoveel thuisduels is Heren 1 nog steeds op de laagste trede van de top drie terug te vinden. De topscoorders waren: G.J. Ligtenberg 19, W. Bökkerink 18, P. Nijboer & B. v/d Molen 7, G. Grouve 6, J. Hartgerink & E.J. v/d Noort 4, M. Hilberink, R. Jansen & W. Nieman 2.

Het programma voor het aankomende weekend ziet er als volgt uit:

Vrijdag 23 januari

19:00 uur Mix U12-2 - Kikkers (Reggehal)
19:00 uur Mix U14-2 – Jugglers (Reggehal)
19:00 uur Amical – Mix u14-1 (Enschede)
20:45 uur Dames 1 – Tonego ’65 (Reggehal)

Zaterdag 24 januari

12:45 uur Hanze Stars – Mix U12-1 (Zutphen)
16:30 uur Twente Buzzards – Heren 1 (Hengelo)
17:00 uur Ceres – Jongens U18 (Emmeloord)
18:45 uur Meiden U16 – Jolly Jumpers (Reggehal)
18:45 uur Jongens U16 – Amical (Reggehal)

Ga terug...