Onderzoek naleving Drank- en Horecawet levert wisselende resultaten op - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Onderzoek naleving Drank- en Horecawet levert wisselende resultaten op

Geplaatst op: 21-01-2015 |

In de periode van september tot en met november 2014 hebben twee minderjarige mystery guests in opdracht van de gemeente Rijssen-Holten onderzoek gedaan naar de naleving van het leeftijdscriterium in de Drank- en Horecawet in de gemeente. De resultaten laten een wisselend maar vooral negatief beeld zien.

Vanaf 1 januari 2014 is het verboden aan personen onder de 18 jaar alcohol te verkopen. Het onderzoek is uitgevoerd in 4 categorieën inrichtingen, namelijk: supermarkten, slijterijen, cafés/ restaurants en paracommerciële instellingen. Over het algemeen is te zeggen dat de wet het beste nageleefd wordt door slijterijen, gevolgd door supermarkten. Bij paracommerciële instellingen vindt de minste naleving plaats.

Aankooppogingen
Tijdens het onderzoek zijn 20 locaties bezocht en 39 aankooppogingen gedaan. In eenderde van de gevallen is geen alcohol verkocht aan de mystery guests. In bijna tweederde van de pogingen is dit echter wel gelukt.

Burgemeester Arco Hofland: ‘Ik vind de resultaten teleurstellend. Het geeft inzicht in hoe de werking van de wet in de praktijk uitpakt. Het beeld daarbij is niet positief. Alle betrokken partijen mogen zich eens grondig afvragen of ze wel goed en verantwoord bezig zijn. Ik hoop dat eigenaren van bedrijven en besturen van verenigingen het roer omgooien, voordat ze met hoge boetes geconfronteerd worden’.

Verbaal
Het onderzoek had alleen als doel in kaart te brengen hoe de naleving van de Drank- en Horecawet uitgevoerd wordt binnen diverse instellingen. Bij toekomstige controles en steekproeven kunnen wel boetes worden opgelegd.

Ga terug...