Zonnepanelenproject in Veeneslagen goed ontvangen - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zonnepanelenproject in Veeneslagen goed ontvangen

Geplaatst op: 23-01-2015 |

Op 21 januari 2015 vond de eerste informatie-avond plaats over het intitiatief om als wijkbewoners een zonnepanelenproject in de wijk Veeneslagen van de grond te krijgen.
Zo’n 30 belangstellenden hebben kennis gemaakt met het project en hebben tips meegegeven voor het vervolg. De iniatiefnemers spreken van een geslaagde avond.

Doel van de bijeenkomst was om belangstellende inwoners van Veeneslagen te informeren en om te peilen of er voldoende draagvlak in de wijk is om verder te gaan met de voorbereidingen. Isa Kahramen en Wim ter Steege hebben het plan toegelicht en Gert Harm ten Bolscher van adviesbureau DWA heeft vanuit zijn expertise de aanwezigen toegelicht waar je bij dit soort zonnepanelenprojecten op moet letten. Als duurzame eye-catcher bij binnenkomst stonden op het schoolplein een Opel Ampera en een Audi A3 e-tron, aangelicht door led-bouwlampen.

Geen scholenproject, maar een wijkproject
Voor de aanwezigen is duidelijk geworden dat het project niet een soort sponsoring van de Julianaschool is. “De voordelen vloeien terug naar de wijk, de Julianaschool stelt in feite alleen het dak beschikbaar. Daarom zijn we blij dat ook mensen die geen kinderen op de Julianaschool hebben zitten, aanwezig waren op de informatie-avond” zegt Hendrik Jan van de Vliert. “Dit project is bedoeld voor alle inwoners van de wijk”.

Enthousiaste basis om door te gaan
De aanwezigen zijn het er wel over eens. Dit is een project dat de moeite waard is om te realiseren. De initiatiefnemers zien daarom een goede basis om door te gaan. “We begonnen met vijf mensen, nu zijn het er al dertig. Als deze dertig mensen weer anderen enthousiast weten te krijgen, dan gaat het hard” aldus Fredrick Keizer. “We hebben ook van veel mensen gehoord dat ze verhinderd waren voor de eerste informatie-avond, dus we denken er over na over enige tijd een tweede avond te organiseren.”

Hoe meedoen
Iedereen die mee wil doen kan een inschrijvingsformulier invullen op de website www.zondagengevenenergie.nl. Meedoen kan door het geven van een gift of het verstrekken van een lening. Op basis van de inschrijvingen wordt bepaald of het project doorgaat of niet. Pas als het defintief doorgaat worden de deelnemers verzocht financiële bijdrage aan het project over te maken.

Meer informatie is te vinden op de website www.zondagengevenenergie.nl.

Ga terug...