Zestig blokfluiten tegelijk tijdens workshop Muziekschool - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zestig blokfluiten tegelijk tijdens workshop Muziekschool

Geplaatst op: 26-01-2015 |

Zestig blokfluiten, van minuscule sopranino’s tot enorme subcontrabassen, waren zaterdag te horen tijdens de workshop die de Rijssense Muziekschool voor haar blokfluitleerlingen organiseerde.

Het bekende blokfluitensemble Praetorius was ondanks de barre weersomstandigheden helemaal uit Leiden gekomen om de leerlingen een dag lang onder te dompelen in de wereld van het blokfluitorkest. De vijftien muzikanten van Praetorius speelden samen met vijfenveertig Rijssense blokfluittalenten en sloten de workshopdag af met een gezamenlijk optreden in de Van Damzaal van het Parkgebouw. De zaal puilde uit: sommige ouders moesten genoegen nemen met een staanplaats. Dirigent Norbert Kunst van Praetorius gaf uitleg over de verschillende blokfluiten. Vooral de renaissancefluiten kregen veel belangstelling.

Praetorius is het enige blokfluitensemble ter wereld dat over een volledig consort van dertig renaissancefluiten beschikt. De leerlingen mochten ze allemaal uitproberen. Praetorius was op doorreis naar Rolde, waar het ensemble een concert verzorgde in de Jacobuskerk.

Ga terug...