Meten en wegen in het Rijssens Museum - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Meten en wegen in het Rijssens Museum

Geplaatst op: 26-01-2015 |

Er bestaan vele apparaten voor het meten van allerlei zaken zoals inhoud en lengte. Zo is de weegschaal ook een meetinstrument, bestemd om het gewicht vast te stellen. Daarnaast zijn er nog veel meer zaken die we kunnen meten met apparatuur.

Vanaf vrijdag 30 januari aanstaande is een groot aantal bijzondere meet- en weegapparaten uit de collectie van het Rijssens Museum te zien in de tijdelijke tentoonstelling. U ziet daar een aantal postwegers, weegschalen uit de vroegere apotheek, goudweegschalen en muntweegschalen. Er staat zelfs een oude jockeyweegschaal opgesteld. In de vitrine staan diverse gewichten in koper maar ook in porselein dat tijdens de tweede wereldoorlog werd gebruikt. Ook centimeters en diverse inhoudsmaten zijn voor het publiek te zien.

De voorwerpen maken deel uit van een collectie die het Rijssens Museum vijftien jaar geleden heeft ontvangen. Het is een gevarieerde en grote collectie. Een Rijssenaar bracht deze verzameling samen. Nadat in 2000 de collectie in het museum kwam, werden de apparaten in een grote expositie getoond aan het publiek. Maar de verzameling is te omvangrijk om vast op te nemen in de tentoonstelling van het museum. Nu is een groot deel daarvan tijdelijk voor de bezoekers opgesteld.

Een gevarieerde tentoonstelling voor de liefhebber maar ook interessant voor de leek! Deze tentoonstelling is te zien tot en met zaterdag 28 maart 2015.

Voor meer informatie www.rijssensmuseum.nl

Ga terug...