Gratis zonnepanelen bij verduurzamen eigen woning - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gratis zonnepanelen bij verduurzamen eigen woning

Geplaatst op: 27-01-2015 |

Inwoners van Rijssen-Holten die hun bestaande woning verbeteren naar een woning met energielabel A kunnen subsidie krijgen van de provincie en zonnepanelen van de gemeente. Beide regelingen gelden vooralsnog voor 2015, zolang het budget toereikend is.

De regeling is een eenmalige aanvulling op de bestaande uitvoeringsregeling “Bevordering van de doorstroming in de woningmarkt”. Op basis van deze aanvullende regeling krijgen inwoners de mogelijkheid om, nadat de bestaande eigen woning is verduurzaamd naar energielabel A, zonnepanelen te krijgen van de gemeente. Er is budget voor ongeveer 15 aanvragen.

Wethouder Jan Aanstoot: “Het is goed om te zien dat we met deze aanvulling ook tegemoet kunnen komen aan de wensen van inwoners die al een koopwoning in hun bezit hebben en deze willen verduurzamen. Zij krijgen hierdoor ook de mogelijkheid om met een steuntje in de rug van gemeente en provincie energie te besparen”.

Voorwaarden regeling
Enkele voorwaarden hiervoor zijn wel dat het gaat om een bestaande particuliere woning, bestemd voor permanente bewoning, met een energielabel F of G. Dit energielabel moet vastgesteld worden in een EPA (Energie Prestatie Advies) door een gecertificeerde adviseur. Daarnaast worden er ook eisen gesteld aan het dakoppervlak, in verband met de plaatsing van de installatie. Het aantal te verkrijgen panelen is afhankelijk van het type woning (vrijstaand, twee-onder-éénkap-/hoekwoning, of tussenwoning). Meer informatie over de regeling en de voorwaarden is te vinden op http://www.rijssen-holten.nl/actueel/nieuws

Subsidie provincie Overijssel
Ook de provincie Overijssel heeft een eigen subsidietraject (Duurzaamheidspremie Overijssel) waar bewoners gebruik van kunnen maken. Informatie hierover is te vinden op: http://www.slimenergiethuis.nl.

Ga terug...