Reggesteyn organiseert weer studiemorgen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Reggesteyn organiseert weer studiemorgen

Geplaatst op: 28-01-2015 |

Voor het vijfde jaar op rij organiseren de docenten van Reggesteyn van het praktijkonderwijs (pro) woensdag 4 februari een studiemorgen in het kader van een traject over beroepskeuze en arbeidstoeleiding.

Zes oud-leerlingen vertellen hoe zij de periode na school hebben ervaren en geven voorlichting over hun werk. Sommige oud-leerlingen zijn enkele jaren van school, anderen al ruim vijftien jaar. Ze zijn werkzaam als chauffeur, stukadoor, kapster, in de zorg, als stratenmaker en bij de explosieve opruimingsdienst.

In het praktijkonderwijs kunnen leerlingen in alle sectoren stagelopen. Voor hen kijkt Reggesteyn-pro, samen met de bedrijven, vooral naar interesse, mogelijkheden en kansen. Stagiaires starten en gaan één dag in de week naar een organisatie of bedrijf. Dat wordt uitgebouwd naar twee, drie en uiteindelijk vier dagen wanneer zij in de bovenbouw zitten. Het doel is dat de leerlingen passend werk vinden op de arbeidsmarkt. Om die passende plek te vinden en een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk dat ze zien wat de mogelijkheden zijn.

De leerlingen die nu voorlichting krijgen, zitten in leerjaar 2 en 3.

Ga terug...