Politieberichten Rijssen-Holten - Radio 350

Politieberichten Rijssen-Holten

Geplaatst op: 28-01-2015 |

Politie Persberichten dinsdag 20 januari 2015 om 07:00 uur tot en met woensdag 28 januari 2015 om 07:00 uur

Op woensdag 21 januari 2015 omstreeks 10:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Esstraat te Rijssen. Aldaar zou een aanrijding materieel hebben plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Ter plaatse bleek dat één van de bestuurder met het verlaten van haar uitrit, tegen een geparkeerde personenauto was gereden die aldaar geparkeerd stond. Ter plaatse is het schadeformulier ingevuld.

Donderdag 22 januari
Rijden met ongeldig verklaard rijbewijs
Parkeerplaats A1 rechts te Rijssen
Op donderdag 22 januari 2015 omstreeks 09:15 uur reed de politie over de parkeerplaats langs de A1 rechts te Rijssen. Aldaar zagen zij een bestelauto staan, waarvan de te naamgestelde een ongeldig rijbewijs had. Kort daarop zag de politie de bestelauto vertrekken. De politie heeft hierop de bestelauto laten stoppen en bij controle bleek de te naamgestelde de bestelauto te besturen. Tegen de bestuurder
wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding materieel
Kerkstraat te Rijssen
Op donderdag 22 januari 2015 omstreeks 19:45 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Kerkstraat te Rijssen. Aldaar zou door een personenauto een lichtmast omver hebben gereden. De gegevens van de bestuurder van de personenauto zijn genoteerd en de bestuurder neemt contact op met de gemeente voor de verdere afhandeling.

Schoorsteenbrand
Markeloseweg te Rijssen
Op donderdag 22 januari 2015 omstreeks 21:15 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Markeloseweg te Rijssen. Aldaar zou sprake zijn van een schoorsteenbrand. De brand viel mee en de brandweer heeft uit voorzorg de schoorsteen schoon geveegd.

Vrijdag 23 januari
Aanrijding materieel
Rijksweg A1 ter hoogte van hectometerpaal 122.0 te Holten
Op vrijdag 23 januari 2015 omstreeks 06:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Rijksweg A1 te Holten. Ter hoogte van hectometerpaal 122.0 zou een bestelauto met een aanhanger in de sloot zijn terecht gekomen. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van de bestelauto had moeten remmen voor het verkeer voor hem. Hierop was de aanhanger gaan slingeren en kon de bestuurder de controle over de combinatie niet meer houden. Hierdoor was de combinatie in de sloot terecht gekomen. De combinatie is uiteindelijk door een sleper uit de sloot gehaald.

Aanrijding materieel
Trompstraat te Rijssen
Op vrijdag 23 januari 2015 omstreeks 16:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Trompstraat te Rijssen. Aldaar zou een aanrijding materieel hebben plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Ter plaatse bleek dat één van de bestuurders de andere bestuurder geen voorrang had verleend. Door de aanrijding hadden beide personenauto’s schade opgelopen. Beide bestuurders hebben gezamenlijk het schadeformulier ingevuld.

Zaterdag 24 januari
Aanrijding materieel
Oranjestraat te Holten
Op zaterdag 24 januari 2015 omstreeks 10:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Oranjestraat te Holten. Aldaar zou een aanrijding materieel hebben plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Ter plaatse bleek dat één van de personenauto’s door de sneeuwval niet tijdig kon stoppen, waardoor deze tegen een tegemoet komende personenauto gleed. Beide personenauto’s hebben door de aanrijding schade opgelopen. Één personenauto was dusdanig beschadigd dat deze afgesleept moest worden door een sleper. Beide bestuurders hebben ter plaatse het schadeformulier ingevuld.

Aanrijding materieel
Rijksweg A1 rechts ter hoogte van hectometerpaal 126.6 te Rijssen
Op zaterdag 24 januari 2015 omstreeks 11:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de A1 rechts te Rijssen. Aldaar ter hoogte van hectometerpaal 126.6 zou een personenauto over de kop zijn gegaan. Ter plaatse was de ambulance al ter plaatse en deze heeft de bestuurster bekeken. Bleek dat de bestuurder in een spoor terecht was gekomen, wat door de sneeuw was gevormd. Hierdoor was de bestuurster met de personenauto in de linkerberm terecht gekomen en tegen de vangrail. Hierna sloeg de personenauto over de kop. De personenauto is door de aanrijding total loss en is afgesleept door een sleper. De bestuurster kon haar weg uiteindelijk vervolgen.

Gebruik andermans ID-kaart (Halt)
Morsweg te Rijssen
Op zaterdag 24 januari 2015 omstreeks 22:45 uur was de politie ter plaatse aan de Morsweg te Rijssen. Aldaar zagen zij dat een meisje zich identificeerde met een andermans ID-kaart. Het meisje is hierop door de politie aangesproken. In samenspraak met haar is besloten dat zij naar Halt gaat. Met de persoon die zijn identiteitskaart afstond is een goed gesprek gevoerd door de politie.

Gebruik andermans ID-kaart (Halt)
Morsweg te Rijssen
Op zaterdag 24 januari 2015 omstreeks 23:00 uur was de politie nog ter plaatse aan de Morsweg te Rijssen, toen zich nogmaals een meisje zich identificeerde met een andermans ID-kaart. In samenspraak met dit meisje is tevens besloten om naar Halt te gaan. Met de persoon die zijn identiteitskaart heeft afgestaan word nog een goed gesprek gevoerd door de politie.

Zondag 25 januari
Openbaar dronkenschap (Alcohol Halt)
Morsweg te Rijssen
Op zondag 25 januari 2015 omstreeks 00:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Morsweg te Rijssen. Aldaar ter hoogte van de fietstunnel zou een persoon liggen die knock out was. Ter plaatse bleek het om een jongeman te gaan die inderdaad niet geheel bij kennis was. De oorzaak hiervan was overmatig gebruik van alcohol. De jongeman is uiteindelijk overgedragen aan zijn ouders en in samenspraak met hen is afgesproken dat de jongeman naar alcohol Halt gaat.

Overtreden lokaalverbod
Morsweg te Rijssen
Op zondag 25 januari 2015 omstreeks 02:45 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Morsweg te Rijssen. Aldaar zou een persoon binnen zijn die een lokaalverbod had. Deze persoon was inmiddels door de aanwezig portiers uit het pand gehaald. Ter plaatse bleek dat de persoon eerder die avond een verbod had gekregen voor het desbetreffende pand. De persoon is hierop meegenomen naar het politiebureau in Rijssen en tegen hem word een proces-verbaal opgemaakt.

Overtreden lokaalverbod
Morsweg te Rijssen
Op zondag 25 januari 2015 omstreeks 04:15 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Morsweg te Rijssen. Aldaar zou een persoon binnen zijn die een lokaalverbod had. Deze persoon was inmiddels door de aanwezig portiers uit het pand gehaald. Ter plaatse bleek dat de persoon een tijd terug een verbod had gekregen voor het desbetreffende pand. De persoon is hierop meegenomen naar het politiebureau in Rijssen en tegen hem word een proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding materieel
Enterveenweg te Rijssen
Op zondag 25 januari 2015 omstreeks 11:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Enterveenweg te Rijssen. Aldaar zou een aanrijding materieel hebben plaatsgevonden tussen een personenauto en bestelauto. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van de bestelauto in de bocht de macht over het stuur was kwijt geraakt, doordat het door de sneeuw erg glad in de bocht was geworden. Hierdoor kwam de bestuurder van de bestelauto met zijn bestelauto tegen een personenauto aan die aldaar geparkeerd stond. Beide voertuigen hadden door de aanrijding wat schade opgelopen. Beide betrokkenen hebben ter plaatse het schadeformulier ingevuld.

Maandag 26 januari
Diefstal container
Montageweg te Holten
Op maandag 26 januari 2015 omstreeks 08:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Montageweg te Holten. Aldaar zou een diefstal van een container hebben plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat de diefstal op zaterdag 24 januari 2015 tussen 22:00 uur en 22:10 uur moet hebben plaatsgevonden. Bij de diefstal is een klein model vrachtwagentje gezien.

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Poging bedrijfsinbraak
Spinnerstraat te Rijssen
Op maandag 26 januari 2015 omstreeks 23:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Spinnerstraat te Rijssen. Aldaar zou zijn gepoogd om in te breken. Ter plaatse bleek dat een ruit van de voordeur met een steen doorgegooid was. De poging bedrijfsinbraak moet plaats hebben gevonden op maandag 26 januari 2015 tussen 22:45 uur en 22:47 uur.

Bent u getuige geweest van deze poging bedrijfsinbraak of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Dinsdag 27 januari
Aanrijding materieel
Rijksweg A1 links ter hoogte van hectometerpaal 123.1 te Holten
Op dinsdag 27 januari 2015 omstreeks 14:45 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de A1 links te Holten. Aldaar ter hoogte van hectometerpaal 123.1 zou een eenzijdige aanrijding hebben plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat een personenauto met aanhanger geschaard was. Volgens de bestuurder was de aanhanger op een gegeven moment beginnen te slingeren. Uiteindelijk kwam de combinatie in de berm terecht. Door een sleper is de combinatie afgesleept.

Ga terug...