Wie wordt voorleeskampioen van de gemeente Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Wie wordt voorleeskampioen van de gemeente Rijssen-Holten

Geplaatst op: 29-01-2015 |

Op woensdag 4 februari organiseert de Bibliotheek Rijssen-Holten de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. In het Kulturhus in Holten strijden voorleeskampioenen van verschillende basisscholen om een plaatsje in de regionale finale. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

De voorlezers, uit de groepen 7 en 8, zijn in de voorrondes op de scholen als beste uit de bus gekomen. Ze lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. Een deskundige jury, beoordeelt de voorlezers onder andere op tekstbegrip, stemgebruik en interactie met het publiek.

Er mogen twee winnaars naar de regionale finale, die de Bibliotheek Borne organiseert op zaterdag 8 maart. Daar worden de voorlezers geselecteerd die door mogen naar de provinciale finale. De voorleeskampioenen van alle provincies treffen elkaar tenslotte op woensdag 27 mei in Utrecht.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingsproject dat kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs op een spannende manier laat kennismaken het het plezier dat lezen verschaft. De kwartfinales worden door de plaatselijke bibliotheken georganiseerd.

Ga terug...