Politieberichten Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Politieberichten Rijssen-Holten

Geplaatst op: 02-02-2015 |

Politie Persberichten woensdag 28 januari 2015 om 07:00 uur tot en met maandag 2 februari 2015 om 07:00 uur

Woensdag 28 januari
Snelheidscontrole
Deventerweg te Holten
Op woensdag 28 januari 2015 tussen 09:45 uur en 15:00 uur is door het verkeershandhavingsteam van de politie Oost Nederland, district Twente een snelheidscontrole uitgevoerd op de Deventerweg, binnen de bebouwde kom van Holten, gemeente Rijssen-Holten. Er zijn 1668 voertuigen gepasseerd, waarvan 203 voertuigen te hard hebben gereden en een proces-verbaal toegestuurd krijgen. De toegestane snelheid is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid betrof 84 km/u.

Aanrijding materieel
Dennenlaan te Rijssen
Op woensdag 28 januari 2015 omstreeks 18:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Dennenlaan te Rijssen. Aldaar zou een aanrijding materieel hebben plaatsgevonden tussen twee personenauto’s, waarbij 1 van de betrokkenen was weggereden. Ter plaatse bleek dat één van de betrokken personen tegen een geparkeerde personenauto aan te hebben gezeten. Doordat het kenteken van de betrokkene die tegen de personenauto had aangezeten bekend was bij de politie, kon achterhaald worden waar de betrokkene woonde. De betrokkene die weg was gereden gaf aan dat ze niets van de aanrijding gemerkt had. Gezien de lichte schade, zou dit mogelijk kunnen zijn. Uiteindelijk beide betrokkenen met elkaar in contact gebracht in verband met de schade afhandeling.

Donderdag 29 januari
Aanrijding materieel
Nassaustraat te Rijssen
Op donderdag 29 januari 2015 omstreeks 15:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Nassaustraat te Rijssen. Aldaar had een aanrijding materieel plaatsgevonden tussen een personenauto en bestelauto. Ter plaatse bleek dat één van de bestuurders de andere bestuurder geen voorrang had verleend, doordat ze elkaar te laat hadden opgemerkt. De personenauto bleek dusdanig beschadigd door de aanrijding, dat deze afgesleept moest worden door een sleper.

Verlaten plaats van verkeersongeval
Zwartepad te Holten
Op donderdag 29 januari 2015 omstreeks 16:15 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar het Zwartepad te Holten. Aldaar op de parkeerplaats zou een verlaten plaats van verkeersongeval hebben plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Ter plaatse bleek dat de personenauto van meldster enkele krassen op de auto had zitten, door de aanrijding. Door getuigen was gezien dat er een witte Mercedes tegen de personenauto had aangezeten en daarna was weggereden. Helaas hadden de getuigen geen kenteken genoteerd.

Bent u getuige geweest van deze verlaten plaats van verkeersongeval of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Diefstal van laptop
Bevervoorde te Rijssen
Op donderdag 29 januari 2015 omstreeks 16:15 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Bevervoorde te Rijssen. Aldaar zou een laptop zijn gestolen uit een schoolgebouw. Ter plaatse bleek dat er omstreeks 15:30 uur een persoon was binnen gekomen waar in eerste instantie geen aandacht aan besteed was door de getuige. Kort daarop werd ontdekt dat er een laptop was weggenomen uit één van de lokalen. De persoon werd als volgt omschreven:

- Man
- 15-25 jaar
- 1.75m - 1.80m lang
- licht getint (men dacht Roemeens)
- slank postuur
- smal gezicht
- donker petje
- zwart/blauwe jas
- donkere broek

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Vrijdag 30 januari
Winkeldiefstal
Hendrik jan van Opstallstraat te Rijssen
Op vrijdag 30 januari 2015 omstreeks 15:45 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Hendrik jan van Opstallstraat te Rijssen. Aldaar had een winkeldiefstal plaatsgevonden, waarbij de verdachte was aangehouden door de manager. Ter plaatse bleek de verdachte enkele goederen te hebben weggenomen uit de winkel. De verdachte is overgedragen aan de politie en hierop meegenomen naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Zondag 1 februari
Heling identiteitskaart
Morsweg te Rijssen
Op zondag 1 februari 2015 omstreeks 01:00 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Morsweg te Rijssen. Aldaar had een persoon geprobeerd om met een andermans identiteitskaart binnen te komen. Ter plaatse bleek de identiteitskaart tevens gestolen te zijn. De persoon wilde niet aangeven hoe zij aan de identiteitskaart kwam. De persoon is hierop aangehouden en overgebracht naar het politie arrestanten complex in Borne, voor verder verhoor.

Baldadigheid
Morsweg te Rijssen
Op zondag 1 februari 2015 omstreeks 03:30 uur was de politie aanwezig aan de Morsweg te Rijssen. Ten tijde dat de politie in gesprek was met personen, vond een jongeman het nodig om boven op de politieauto te klimmen en op het dak te gaan staan. De jongeman is hierop door het aanwezig beveiligingspersoneel meegenomen en overgedragen aan de politie. Aan de hand van beveiligingsbeelden was duidelijk te zien wat de jongeman gedaan had. Hierop heeft de jongeman een proces-verbaal gekregen voor baldadigheid.

Rijden onder invloed/ niet kunnen tonen identiteit/ openbaar dronkenschap
Rijssenseweg te Holten
Op zondag 1 februari 2015 omstreeks 04:30 uur reed de politie over de Markeloseweg te Holten. Aldaar zagen zij een personenauto rijden, waarvan het leek of de bestuurder onder invloed van alcohol/dan wel stof verkeerde. Bij controle aan de Rijssenseweg te Holten, bleek de bestuurder inderdaad onder invloed te verkeren van alcohol. Hierop is de bestuurder meegenomen naar het politiebureau. De bijrijder is uiteindelijk aangehouden voor het niet kunnen tonen van de identiteitskaart en voor openbaar dronkenschap. Tegen beide personen worden proces-verbalen opgemaakt.

Diefstal shovelbak
Oude stationsweg te Holten
Op zondag 1 februari 2015 omstreeks 05:30 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de Oude stationsweg te Holten. Aldaar was een shovelbak weggenomen en mogelijk geprobeerd een tractor weg te nemen. Ter plaatse bleek dat de eigenaar omstreeks 05:00 uur gemerkt had dat zijn tractor weg was en niet op de plaats stond waar hij de trator voor het laatst had neergezet. Kort daarop vond de eigenaar de tractor terug in zijn eigen weiland. Bij terugkomst ontdekte de eigenaar dat hij de graafbak miste. De diefstal moet plaats hebben gevonden tussen zaterdag 31 januari 2015, 22:00 uur en zondag 1 februari 2015, 05:00 uur.

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u hierover nadere informatie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Politie Oost-Nederland, Basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.

Ga terug...