Meer weten over: de Participatiewet - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 13:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Playing
Straks
13:00 - 14:00 uur
Koster in het Weekend
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Meer weten over: de Participatiewet

Geplaatst op: 03-02-2015 |

Voor mensen die inkomensondersteuning nodig hebben, blijft de bijstandsuitkering bestaan. Deze uitkering was eerder gebaseerd op de Wet Werk en Bijstand en is per 1 januari 2015 de Participatiewet. In de Participatiewet komt een aantal nieuwe en aangepaste termen, maatregelen en voorzieningen voor. Dit zijn onder andere:

de kostendelersnorm;
de individuele inkomenstoeslag;
nieuwe arbeidsverplichtingen;
de tegenprestatie.

In het kort leggen wij de individuele inkomenstoeslag uit. De bestaande langdurigheidstoeslag op grond van de Wet Werk en Bijstand is vervangen door de individuele inkomenstoeslag op grond van de Participatiewet. Deze toeslag is net als nu een geldbedrag dat de gemeente u één keer per jaar kan geven als u al lange tijd weinig inkomsten hebt, en op korte termijn geen perspectief hebt op verbetering van uw inkomenssituatie. Deze laatste voorwaarde is nieuw en wordt op individueel niveau beoordeeld. U kunt het geld vrij besteden.

Meer weten?
Uw situatie is uniek. Wilt u weten wat er voor u verandert met de komst van de Participatiewet? Kijk dan op de landelijke website www.hoeverandertmijnzorg.nl, kijk op de speciale veranderingen in zorg, jeugd en werk pagina's op onze website of bel met het loket Werk en Bijstand, t (0548) 854 838.

Ga terug...