Uitslagen 17e speelronde Risne Stars - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Uitslagen 17e speelronde Risne Stars

Geplaatst op: 04-02-2015 |

Het afgelopen weekend speelde basketbalvereniging Risne Stars de zeventiende speelronde. Hierbij de uitslagen en de (korte) verslagen:

Amical – Mix U14-2: 26-43

Waar er in de voorgaande duels en twee maanden vaak net naast de winst werd gegrepen, daar was het in Enschede eindelijk wel raak. Het team van Kevin Smit mocht na het vele harde trainen en werken eindelijk weer eens het zoet van een overwinning proeven. Door de vijfde overwinning van het seizoen is het team momenteel terug te vinden op de zesde plek.

Mix U14-1 – Tonego ’65: 71-35

Dit weekeinde speelde Risne Stars U14-1 de wedstrijd tegen Tonego in sporthal De Stroekeld. Risne Stars begon met degelijk basketbal spel en liet zien waarop getraind was. Inside penetreren en lef tonen. In het 1e kwart waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd. Hierdoor was het na 10 minuten spelen dan ook 11-7 en was de score nog enigszins in balans. Na een korte onderbreking nam Risne Stars het initiatief van de wedstrijd volledig over. Risne Stars zette druk op de aanval. Uitnemen werd hierdoor al moeilijk voor Tonego. Risne Stars pakte de een na de andere bal al af voordat Tonego de middenlijn kon passeren. Spelers Bart Seybel en Marèll Glaubitz scoorden in dit kwart binnen 4 minuten samen maar liefst 16 van de 31 punten allen uit steels en lay ups. Er werd dan ook gerust met een ruime 42-11 voorsprong.

Het 3e kwart was er een om gauw te vergeten. Risne Stars had moeite de basket te vinden terwijl Tonego hier minder moeite mee had. Risne Stars kon 6 van de 10 minuten tot scoren komen. Tonego kwam terug door dit kwart winnend af te sluiten. 48-29. In het 4e kwart was het weer Risne Stars dat de punten eenvoudig wist af te maken. Thomas Wermink was over de gehele wedstrijd met 18 punten goed op dreef. Vrije worpen werden na weken van trainen door het team met succes voor 50% gescoord 7 van de 14 schoten gingen erin. Risne Stars zette een mooie uitslag neer met dubbele cijfers voor de thuisploeg. Eindstand 71-35.

De topscoorders waren: T. Wermink 18, M. Glaubitz 15, B. Seybel, L. Buursink & A. Boerman 8, T. Buursink 5, W. Deij 3, M. Bouwhuis, S. Nijeboer & N. Harbers 2.

Jolly Jumpers – Mix U12-1: 68-18

In Tubbergen kwam het eerste Mix U12-1 team in actie tegen de Jolly Jumpers, de tot dusver nog ongeslagen koploper in de deze competitie. Ondanks de nodige inzet en werklust ging het team toch kopje onder en blijft het op de zevende plek staan.

Pluto – Dames 1: 43-51

In het verre Wageningen nam het Dames 1 team het voor de tweede maal dit seizoen op tegen Pluto. Begin oktober verloor het team van Johan Vrugteveen nog met 39-65, maar ditmaal werd er op gepast wijze revanche genomen. Door alweer de derde overwinning van het jaar en zevende van het seizoen, nestelen de dames zich naast de tegenstanders van de laatste twee weken (Pluto & Tonego ’65) op de gedeelde vijfde plaats. Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen….

SVZW – Heren 2: 55-48

Het duel van Heren 2 tegen SVZW kende doorgaans twee gezichten. Op de momenten dat de Wierdense bankspelers uit het hogere team aan de kant zaten waren de Rijssenaren het sterkste, op de momenten dat zij op het veld stonden, wist SVZW met de nodige moeite het verschil te maken. Door dit nipte verlies zakt Heren 2 naar de zevende positie in de competitietussenstand.

De topscoorders waren: J. Burgers 14, R. Drijer & M. Harbers 9, G. de Jong 7, A. ter Harmsel 6, M. Smit 3.

Uitsmijters – Meiden U16: 38-44

Met de vorm van de Meiden U16 zat het de afgelopen weken wel goed, getuige de ongeslagen reeks van acht duels. Ditmaal stond de ultieme test op het programma, namelijk een uitduel in Almelo tegen de koploper: Uitsmijters, het team waar eerder dit seizoen nog met 43-26 en 60-49 van werd verloren. Het Meiden U16 team slaagde uiteindelijk ruimschoots voor de test en bond ook de Uitsmijters aan de zegekar en staat daardoor nog maar vier verliespunten achter de nummer één.

Jongens U18 – Landstede ZAC: 31-49

Door een hondenshow moest er worden uitgeweken naar de Stroekeld in Rijssen, daar werkte de Jongens U18 voor de derde maal dit seizoen een wedstrijd af tegen Landstede ZAC uit Zwolle. Ook ditmaal werd er helaas niet gewonnen, ook al was de stand bij rust gelijk (21-21), mede dankzij een geweldig tweede kwart. In de tweede helft konden de jongens het goede spel echter niet meer terug vinden, waarmee het door de 6-14 en 4-14 verloren kwarten een nare smaak aan deze wedstrijd overhield. Want bij een overwinning hadden de Jongens U18 nog een kleine kans op het kampioenschap gehad.

De topscoorders waren: W. Kreijkes 10, B. Kreijkes 7, J. Hartgerink 5, W. Scheer 4, C. Knol 3.

Heren 1 – Picker Reds: 44-75

Het duel tussen de beide subtoppers kende een eentonig verloop. Want waar er op basis van de competitiestand een spannend duel tussen de nummers 3 en 4 werd verwacht, was Picker Reds veel te sterk. Na een 17-40 achterstand bij rust, wisten de tot dan toe nog thuis ongeslagen Rijssense heren in de tweede helft wel beter weerstand te bieden: 27-35. Dit resulteerde in de eerste thuisnederlaag van het seizoen, ook al werd dit duel in de tweede sporthal van Rijssen (de Stroekeld) afgewerkt.

De topscoorders waren: G.J. Ligtenberg 19, P. Nijboer 12, R. Pluimers 5, R. Jansen & W, Nieman 4.

Mix U10: eerste plaats op het Basketbal Jeugdtoernooi in Borne !

Zaterdag vond het regionale U10 basketbal toernooi plaats in Borne. Risne Stars meestal goed voor een 2e of 3e plek begon sterk. De 1e wedstrijd was tegen de vorige toernooi winnaar Valley Bucketeers. Deze wedstrijd die door de beiden ploegen gezien wordt als streekderby, heeft altijd iets extra's. De laatste ontmoeting werd makkelijk gewonnen door de Nijverdallers met maar liefst 28-6. Dit weekeinde waren de Rijssenaren het die er met de winst vandoor gingen via een mooie 12-4 overwinning.

De 2e wedstrijd was tegen Tonego 2. De ploeg uit Haaksbergen met enkele 11-12 jarigen in de ploeg was nog nooit verslagen door Risne Stars. Ook hier wist Risne Stars de tegenstander onder controle te houden en zelf eenvoudig op voorsprong te komen. In de slot fase scoorde Tonego verrassend 4 punten en kwam de ploeg op een 12-8 achterstand. Risne Stars verdedigde alles op alles om de lange spelers van nog meer scores af te houden. En met succes, eindstand bleef 12-8.

Hierna was de tegenstander Tonego 1. Hiertegen vielen de ballen er ineens een stuk moeilijker in. Risne Stars kreeg volop kansen maar wist de bal niet door de ring te gooien. Tonego won de wedstrijd met 6-2.

Als laatste was het Isala uit Deventer dat er aan moest geloven. Na zeer goed samenspel van de Rijssenaren kan de dag niet meer stuk en was Risne Stars eindelijk toernooi winnaar. Zeer leuke bijkomstigheid was dat voor de 3e keer Risne Stars het vrije worp schieten tussen de 150 deelnemers dit seizoen wist te winnen. Na Jasmijn Glaubitz en Job Waenink was het ditmaal Olaf Meijerink die tot beste vrije worp schutter werd gekroond. In de finale stonden nagenoeg enkel nog spelers van Risne Stars te weten Ming Beltman, Harun Macit en Jasmijn Glaubitz en Pim v/d Noort met 1 speler van Isala en 1 van Peatminers. Olaf Meijerink bleef als Rijssense trots over en won dit maal de prijs.

Tot slot het programma voor het aankomende weekend:

Vrijdag 6 februari

19:00 uur​Mix U12-2 – Jugglers (Reggehal)
19:00 uur​Mix U12-1 – Twente Buzzards (Reggehal)
20:45 uur​Dames 1 – BAS (Reggehal)

Zaterdag 7 februari

16:15 uur​Uitsmijters – Jongens U18 (Almelo)
18:45 uur​Meiden U16 – Kikkers (Reggehal)
18:45 uur​Jongens U16 – Valley Bucketeers (Reggehal)
19:15 uur​Peatminers – Heren 1 (Vriezenveen)
20:30 uur​Heren 2 – Stars ’84 (Reggehal)​

Ga terug...