Kinderfeestje op Reggesteyn - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
350 RegioRuil
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Kinderfeestje op Reggesteyn

Geplaatst op: 12-06-2006 |

Op donderdag 22 juni om 14 uur verzorgen vmbo-leerlingen uit Rijssen, in het kader van het vak verzorging, een kinderfeestje op CSG Reggesteyn. Om het zo echt mogelijk te maken, nodigen ze zelf kinderen van 2 tot 4 jaar uit en regelen voor hen het complete feestje dat de hele middag duurt.

Het werkveld Kinderdagverblijf
Derdejaars leerlingen die gekozen hebben voor ‘Verzorging’ (onderdeel van Zorg & Welzijn) zijn verantwoordelijk voor de organisatie van het kinderfeestje. Het leren op deze manier valt onder het systeem van Werkplekken Simulatie (WPS). De leerlingen werken een groot deel van de week in het Zorg- en Welzijnslokaal. De afdeling Verzorging werkt waar dat kan net zoals in de praktijk. Daarom zijn in het lokaal werkplekken die bijvoorbeeld lijken op een kinderdagverblijf. Elke werkplek is ingericht in een bepaalde kleur. In totaal zijn er voor het derde leerjaar zes werkplekken waarvan het werkveld ‘Kinderdagverblijf’ er een van is. De overige werkvelden zijn ‘Faciliair/voeding’; ‘Sportcentrum’; ‘Facilitair gebouwendienst’; ‘Thuiszorg’ en ‘Woonvoorzieningen gehandicapten’.

In het werkveld ‘Kinderdagverblijf’ zijn leerlingen over het algemeen erg creatief bezig. Zo maken ze bijvoorbeeld uitnodigen en feestmutsen voor de jarige peuters en kleuters van het kinderfeestje.
Verder leren ze onder andere hoe je een baby in bad moet doen, hoe je flesvoeding maakt en ook hoe je lekkere en leuke traktaties kunt maken voor kinderen. Natuurlijk horen opdrachten als oefenen met voorlezen voor kinderen en het samen zingen met kinderen er ook bij.

Zie voor meer informatie over de afdeling Verzorging (sector Zorg & Welzijn): www.reggesteyn.nl (richtingen » vmbo » Zorg & Welzijn)

Ga terug...