Goede start gewijzigde afvalinzameling - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Goede start gewijzigde afvalinzameling

Geplaatst op: 06-02-2015 |

Op 2 februari is in de gemeente Rijssen-Holten de afvalinzameling opnieuw ingedeeld. Dit betekent dat voor ruim 14.000 adressen gekeken is naar een efficiëntere en andere manier van inzameling. Na deze eerste week is te zeggen dat de nieuwe inzameling over het algemeen goed verlopen is.

Bij de meeste adressen wordt vanaf deze maand op een andere dag het afval ingezameld. Dit heeft te maken met de inzet van een nieuwe auto, waardoor bij ongeveer 5.000 adressen voor het eerst met een nieuwe vuilnisauto met grijparm wordt ingezameld. Bij de inzameling met deze nieuwe vuilnisauto moeten de containers ook anders aangeboden worden. Hiervoor hebben de inwoners die dit aangaat, een instructiefolder ontvangen.

Wethouder Jan Aanstoot is tevreden met de wijze waarop de nieuwe routes zijn ingevoerd. Hij spreekt zijn waardering uit voor de wijze waarop de meeste inwoners meewerken aan deze wijziging. “Ondanks dat het niet altijd meevalt om een geschikte plek te vinden, staan veruit de meeste containers op de juiste wijze aan de straat. Bewoners zijn vaak creatief in het vinden van een goede aanbiedplek en denken mee met de afvalinzamelaars. Samen kunnen we daarmee de kosten voor onze afvalinzameling laag houden”.

Ook ontvingen we signalen dat juist bij een verandering in ophaaldagen de app Mijnafvalwijzer een handig geheugensteuntje is. Met name wanneer het afval eerder wordt ingezameld dan men al jaren gewend was, is het prettig een herinneringsbericht te krijgen het afval aan de weg te zetten. Het gebruik van de app is sinds de aankondiging van de wijziging verdrievoudigd.

Vroege start
De eerste dagen waren er wat aanloopproblemen. Door de nieuwe routes werd het afval soms eerder op de dag ingezameld dan men gewend was. De reinigingsdienst start om 7.00 uur met het inzamelen en heeft ook een volle werkdag nodig om al het afval in te zamelen. Vooral aan het begin van de routes stond niet al het afval al om 7.00 uur aan de straat. Op vrijdag 6 februari zijn daarom de routes waar recyclezakken te laat waren aangeboden, nog eens nagereden. Daarbij zijn de recyclezakken die waren blijven staan alsnog meegenomen.

Ga terug...