Zwemles hetzelfde als koopzondag? - Radio 350

Zwemles hetzelfde als koopzondag?

Geplaatst op: 07-02-2015 |

Onlangs is door de gemeente het besluit genomen dat zwemlessen op zondag moeten worden afgebouwd. Het college stelt dat zwemles op zondag in dezelfde categorie valt als koopzondag en daarom niet passend is. Alle reden voor D66 Rijssen-Holten om aan de bel te trekken.

Dat goed zwemonderwijs belangrijk is voor de veiligheid en een gezonde ontwikkeling van het kind, mag duidelijk zijn. De meeste ouders kiezen gelukkig dan ook voor zwemles voor hun kind. Omdat het zwembad in Holten ‘s winters dicht is wordt in deze periode alleen zwemles in Rijssen gegeven. Er zijn dan lange wachtlijsten. Door het zwembadpersoneel van de Koerbelt is gezocht naar oplossingen om de wachtlijst te verkleinen.

De zondag als uitkomst
Het aanbieden van zwemlessen op zondag bleek een schot in de roos. Het zwembadpersoneel en de ouders zijn enthousiast. Het zwembad is op zondag open, het water op temperatuur en personeel aanwezig. Voor jonge gezinnen waarbij vaak beide ouders werken is zwemles op zondag dan ook vaak een enorme uitkomst. “Een mooi voorbeeld van hoe in Rijssen-Holten gedacht wordt in mogelijkheden en samen naar oplossingen wordt gezocht’, aldus D66 raadslid Herman Klein Velderman.

Zwemles is niet commercieel
Het Nationale Zwemdiploma wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden. Het Nationaal Platform Zwembaden, de eigenaar van het zwembad in Rijssen-Holten en het zwembadpersoneel zijn niet gericht op winst maken. Het over een kam scheren van koopzondag en zwemles is daarom een verkeerde conclusie vindt D66 Rijssen-Holten.

Algemeen belang
Een goed bestuur dient het algemene belang, soms niet de ideeën van de meerderheid. Het algemeen belang voor de gemeente is dat er kortere wachttijden zijn. D66 Rijssen-Holten verwacht van de coalitie dat er over de eigen schaduw naar het gemeentelijk belang wordt gekeken.

Wat vind jij?
Voor D66 is het duidelijk, zwemles op zondag is goed voor de kinderen, de ouders en voor de gemeente. D66 Rijssen-Holten zal dit onderwerp zo snel mogelijk op de agenda zetten en hierover een democratisch debat voeren. Klein Velderman: “Het zwemmen op zondag is duidelijk geen commerciële activiteit en het is een gemiste kans dat de coalitie dit sympathieke initiatief onmogelijk heeft gemaakt”.

D66 hoort graag van de mensen in Rijssen-Holten wat zij vinden van zwemles op zondag. Laat het weten via Twitter (@D66rh), Facebook (facebook.com/D66rijssenholten) en de website (rijssen-holten.d66.nl).

Ga terug...