Mintonette jongste meidenteam voor het eerst in het veld - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Mintonette jongste meidenteam voor het eerst in het veld

Geplaatst op: 08-02-2015 |

Na een half jaar van voorbereiden met trainster Grietje, waren de jongste meiden er klaar voor: het mini toernooi georganiseerd door de NeVoBo tegen WVC Volley (Wierden) en Vrivo (Vriezenveen). Met de wangen rood van de opwinding gingen de meiden naar hun eerste wedstrijd in Markelo; Amber, Cathleen, Caitlin, Femke, Iris en Linske hadden er echt zin in! Een volledige Cool Moves Volley (CMV) ronde met de verschillende zes niveaus werd afgewerkt op negen velden. Een georganiseerde mierenhoop van jonge enthousiastelingen, waar de oudste CMV groepen al volwaardig volleybal laten zien.

Bij CMV jeugd op niveau 1 gaat het er vooral om de balvaardigheid en beweging te stimuleren. Teams gooien de bal naar elkaar en na het gooien draait iedereen een plekje door. Wordt de bal gevangen dan mag er iemand terug in het veld (4 maximaal), valt de bal op de grond dan gaat de dichtstbijzijnde speler bij de plek waar de bal op de grond viel, even uit het veld. De kinderen mogen onmiddellijk weer doorspelen, zonder te wachten op een fluitje. Een punt wordt gekregen als bij de tegenstander de laatste speler de bal niet weet te vangen.

Met drie teams in de poule speelden de Mintonette meiden drie setjes van tien minuten. Waar de wangen in het begin rood waren van opwinding, werden de hoofden gedurende dit half uur soms behoorlijk paars. Intensief werd er in en uit gewisseld, ballen gegooid en gevangen. Het continue moeten doordraaien zorgt er voor dat iedereen in beweging is en daardoor de concentratie in deze groep lang wordt vastgehouden. Elkaar helpen met doordraaien, soms met zijn drieën een bal vangen en aanmoedigingen als er nog maar eentje van je eigen team in het veld staat, was voor de talrijk meegereisde toeschouwers vermakelijk om te zien. Intens plezier!

Met één verloren setje, drie gelijk en twee gewonnen was het resultaat van het trainen en de gezamenlijke pret voor deze jonge meiden een beloning van 7 punten, goed voor een welverdiende tweede plaats.

Ga terug...