Deelnemers The Black Watch Trail bijeen - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Deelnemers The Black Watch Trail bijeen

Geplaatst op: 09-02-2015 |

Op zaterdag 7 februari maakten de deelnemers aan The Black Watch Trail voor het eerst kennis met elkaar. De groep bestaat uit leden van zowel Atletiekvereniging Holten als Wielervereniging Holten. Ze kwamen samen in ’t Stuurhuus van MAC de Holterberg. De werkgroep maakte er haar plannen bekend.

De aanleiding voor de tocht, een beetje geschiedenis, de route, het trailschema, de teamindeling, de samenwerking met Atletiekvereniging Generaal Michaëlis uit Best, sponsoring, de website en veel logistieke zaken kwamen aan bod. Ook presenteerde Gerrit Nijland er zijn inventieve oplossing voor het meenemen van het Bevrijdingsvuur op de fiets. De enthousiaste deelnemers deelden daarna hun ideeën. Door gebruik te maken van de diverse specialismen binnen de groep deelnemers is er het nodige werk verdeeld. Het project vordert en groeit nog steeds.

Vanuit zowel de atletiek- als de wielervereniging is flinke belangstelling voor deelname aan The Black Watch Trail. In totaal doen 40 sportievelingen mee aan de 800 kilometer lange tocht. Met dit unieke gezamenlijke initiatief halen leden van beide verenigingen op 2 mei 2015 het bevrijdingsvuur op in Bayeux, Normandië. Vervolgens wordt het vuur in estafette, afwisselend hardlopen en fietsen, naar Holten gebracht waar op 5 mei 2015 om 10.00 uur het bevrijdingsvuur wordt ontstoken. De route volgt zoveel mogelijk de weg die The Black Watch of Canada hebben afgelegd om Holten te bevrijden. Tijdens de tocht bezoekt de groep memorabele plekken en wordt stilgestaan bij de gebeurtenissen van 70 jaar geleden.

Voor meer informatie www.theblackwatchtrail.nl

Ga terug...