Johan Friso school in Rijssen krijgt Gezond Schoolplein! - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Johan Friso school in Rijssen krijgt Gezond Schoolplein!

Geplaatst op: 09-02-2015 |

Het Schoolpleinen ActieTeam van de Johan Frisoschool gaat woensdag 11 februari van start met de ontwikkeling van een Gezond Schoolplein! Zij krijgen hierbij hulp van wethouder Roland Cornelissen en basketballer Mathieu ten Dam, oud-international van het Nederlands team.

De school ontvangt uit naam van het ambitieuze project ‘Gezonde Schoolpleinen’ een cheque ter waarde van 50.000 euro. De financiering voor het project Gezonde Schoolpleinen is mogelijk gemaakt door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De cheque staat niet alleen voor een geldbedrag, maar ook voor ondersteuning bij het realiseren van een uitdagend, groen en rookvrij schoolplein. Het plein levert een bijdrage aan de gezondheid van kinderen omdat het buitenspelen stimuleert. Kinderen beoordelen een groen plein beter dan een grijs plein en willen graag meepraten en hun ideeën delen. Zij staan dan ook centraal in dit project.

Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad helpen tot eind 2016 in totaal zeventig scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met de realisatie van een Gezond Schoolplein. Een Gezond Schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Dit is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. De Johan Frisoschool is daarom blij dat zij geselecteerd is.

“Een plein waar alle leerlingen met heel veel plezier veilig en goed kunnen spelen”
Gerrit Schuitemaker, directeur Johan Frisoschool: “We hebben ons opgegeven voor het project Gezond Schoolplein, omdat we willen gaan voor de optimale ontwikkeling van de leerlingen in de breedste zin van het woord. Onze school staat bekend om haar goede pedagogische klimaat en de goede resultaten. Door ook voldoende te bewegen word je lichamelijk fit en ben je gezonder. Dit heeft een positief effect op het leren en het algehele welzijn, ook mentaal. De leerlingen hebben aangegeven tijdens een tevredenheidsonderzoek dat ze het plein nu weinig uitdagend vinden. We verwachten een uitdagend speelplein met veel variatie, zoals sport en natuur, waar alle leerlingen met heel veel plezier veilig en goed kunnen spelen en/of rusten.”

Feestelijke start
De start van de bouw van het Gezonde Schoolplein wordt feestelijk én sportief gevierd. Omdat de leerlingen centraal staan bij de inrichting en aanleg, mogen zij onder andere de cheque van 50.000 euro ondertekenen waarmee het project officieel van start gaat.

Jongeren in een gezonde schoolomgeving zijn gezonder
Om ervoor te zorgen dat het Gezonde Schoolplein een structurele bijdrage levert aan de gezondheid van de leerlingen, ontvangt de Johan Frisoschool naast de 50.000 euro, begeleiding bij onder andere het:
-Organiseren van beheer en onderhoud.
-Inzetten van gezonde activiteiten.
-Verankeren van educatieve buitenactiviteiten in het bestaande lesprogramma.
-Behalen van het vignet Gezonde School.
-Vervullen van een ambassadeursrol richting alle scholen in Nederland.

Zo wordt verankering in het gezondheidsbeleid van de scholen gewaarborgd, bekleedt de school een belangrijke voorbeeldfunctie en draagt het schoolplein bij aan een gezonde omgeving voor jongeren uit de wijk.

Ga terug...