Spoorwerkzaamheden tussen Hengelo en Deventer - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 20:00 uur
Finally Friday
Playing
Straks
20:00 - 21:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Spoorwerkzaamheden tussen Hengelo en Deventer

Geplaatst op: 10-11-2004 |

In opdracht van ProRail werken verschillende aannemers op veertien plaatsen aan de sporen tussen Deventer en Wierden en op de spooremplacementen Almelo en Hengelo.
De aannemers starten op vrijdag 12 november om 01.00 uur en werken door tot en met maandag 15 november, 05.00 uur. De werkzaamheden hebben invloed op de dienstregeling van NS. Om de ‘treinvrije periode’ zo goed mogelijk te benutten, voeren de aannemers hun werkzaamheden gelijktijdig uit.

Het gaat om verschillende werken. Op het traject Deventer-Wierden vernieuwt een aannemer op diverse plaatsen het ballastgrind en de dwarsliggers (bielzen). Tegelijkertijd vervangen andere aannemers (onderdelen van) wissels op de spooremplacementen Almelo en Hengelo. Vanwege de veiligheid voor de baanwerkers wordt het treinverkeer stilgelegd. NS zet stop- en snelbussen in voor zowel binnenlands als internationaal treinverkeer. Door alle werkzaamheden te clusteren en gelijktijdig uit te voeren ondervinden treinreizigers slechts één weekeinde overlast. De omwonenden van het spoor zijn schriftelijk geïnformeerd over alle nachtelijke werkzaamheden in dit weekeinde en de hinder die zij hiervan kunnen ondervinden.

Werkzaamheden spooremplacementen Almelo en Hengelo
Dertien wissels op de spooremplacementen Almelo en Hengelo hebben het einde van hun technische levensduur bereikt en worden daarom vervangen, inclusief het onderliggende ballastgrind. Op het zelfde moment vinden werkzaamheden plaats aan de perrons en de bovenleidingen in Almelo.

Werkzaamheden spoorvernieuwing Deventer-Wierden
Op het spoor tussen Deventer en Wierden vernieuwt een aannemer op drie plaatsen het spoor. Ter hoogte van Rijssen wordt over een afstand van 5,7 kilometer het ballastgrind vernieuwd. Tussen Bathmen en Holten vervangt hij over een afstand van 7 kilometer de houten dwarsliggers door nieuwe betonnen exemplaren. Hiervoor is in Deventer een tijdelijk depot aangelegd waarin de nieuwe dwarsliggers worden opgeslagen.

Informatie over gevolgen treindienst
Als gevolg van de werkzaamheden kan NS gedurende drie dagen haar normale dienstregeling op dit traject niet uitvoeren. Treinreizigers kunnen deze dagen gebruik maken van stop- en snelbussen. Zij kunnen voor meer informatie kijken op www.ns.nl en teletekstpagina 754, of bellen naar 0900-1475 (€ 0,35 p.m.). Internationale treinreizigers kunnen kijken op www.nsinternationaal.nl, teletekstpagina 752, of bellen naar Teleservice, 0900-9296 (€0,35 p.m.).
Bij de NS-verkooppunten ligt de folder ‘Gewijzigd treinverkeer’ met informatie over werkzaamheden elders in het land.

Ga terug...