Week van de liefde bij GGD Twente - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Week van de liefde bij GGD Twente

Geplaatst op: 10-02-2015 |

GGD Twente vraagt jongeren: wat is liefde?
In de week voorafgaand aan Valentijnsdag is het weer de ‘Week van de Liefde’. Team seksuele gezondheid van GGD Twente bezoekt deze week een aantal voortgezet onderwijs scholen. Aan leerlingen wordt gevraagd wat ‘liefde’ voor hen betekent. Doel van het flitsbezoek is dat jongeren nadenken over hun eigen wensen en grenzen en ook respect hebben voor de grenzen van anderen.

Valentijnsdag
Valentijnsdag is vaak het begin van nieuwe vriendschappen en/of liefdes. Dat betekent een periode van aftasten en je eigen en elkaars wensen en grenzen ontdekken. Tijdens het bezoek van de GGD wordt hier in de klas verder op in gegaan en kunnen leerlingen vragen stellen. In een korte quiz wordt de kennis van de leerlingen op het gebied van seksualiteit en relaties getest. Vervolgens geven leerlingen zelf aan wat zij belangrijk vinden in de liefde: “Liefde is: respect voor elkaar, samen muziek luisteren, doen wat je allebei leuk vindt etc.”.

Sense
GGD Twente onderstreept het belang van een goede seksuele gezondheid onder jongeren. Het is belangrijk dat jongeren weten waar ze terecht kunnen met vragen over relaties en seksualiteit. Met de actie op de scholen wil de GGD ook naamsbekendheid geven aan Sense. Sense is het spreekuur voor jongeren tot 25 jaar waar zij gratis en anoniem terecht kunnen met vragen over de liefde, seks en relaties. Voor meer informatie over Sense, kijk op www.sense.info.

Ga terug...