Goud en zilver voor bakkerijstudenten ROC van Twente - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Goud en zilver voor bakkerijstudenten ROC van Twente

Geplaatst op: 13-02-2015 |

Tijdens de regionale jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij op 11 februari bij het Graafschap College in Doetinchem behaalde Jacintha Dees-Opstal (21) uit Warnsveld de eerste prijs in de klasse Patissier niveau 4. De tweede prijs in de klasse Uitvoerend Brood- en Banketbakker was voor Wes van Otten (16) uit Enter. Beide studenten volgen de bakkersopleidingen bij het ROC van Twente aan de Wierdensestraat in Almelo.

Jacintha scoorde hoge ogen met het maken van één bonbonnière, drie gelijke marsepein mens- of stripfiguren en twaalf dezelfde luxe koekjes. Door het behalen van de eerste prijs mag ze deelnemen aan het NK op 8 april in Wageningen, waar alle regiokampioenen in hun eigen klasse het tegen elkaar opnemen. Wes had de opdracht om zes stuks dezelfde gevuld kleinbrood en zes dezelfde stukwerk op basis van zand- of korstdeeg te maken. Dat leverde hem de tweede plaats op.

In totaal deden 60 bakkersstudenten van het ROC van Twente mee aan deze regionale jeugdvakwedstrijd op gastlocatie het Graafschap College in Doetinchem. Zij namen het op tegen studenten van ROC Nijmegen, Graafschap College en Rijn IJssel Vakschool.

Ga terug...