Reggesteyn wint Lagerhuisdebat Overijssel 2015 - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Reggesteyn wint Lagerhuisdebat Overijssel 2015

Geplaatst op: 13-02-2015 |

In de provincie Overijssel is de voorronde van ‘Op weg naar Het Lagerhuis’ gewonnen door CSG Reggesteyn uit Nijverdal. Het team van Reggesteyn werd voor de derde maal Overijssels kampioen debatteren. Daarnaast nam teamlid Margriet van Riggelen de prijs van beste 'Victory speecher' in ontvangst. Met dit resultaat gaan ze door naar de landelijke finale in Hilversum.

Na drie voorronden waarbij het Reggesteynteam inhoudelijk en gevat reageerde, verdienden de tien Reggesteyndebaters, van havo-vwo klas 3 tot en met 6, een plek in de provinciale finale met hun reactie op de stelling “De Maatschappelijke stage moet terug op de scholen”. In de Statenzaal van het provinciehuis volgde een spannend debat over verschillende stelleningen waaronder “Nederlandse mannen moeten op versiercursus”. De jury kende de overwinning toe aan Reggesteyn vanwege de verbale technieken, kennis en humor van het team en in het bijzonder van debater Joris van de Riet. Alle debaters van de school werden op het debat voorbereid door Reggesteyn-docenten Marcia Jans en Erik Braaksma. In totaal deden zestien Overijsselse scholen mee.

Het Lagerhuis voor scholieren
'Op weg naar Het Lagerhuis' is de grootste debatcompetitie van Nederland met landelijk in totaal meer dan 200 deelnemende scholen. Sinds 1997 gaat de VARA ieder jaar op zoek naar het beste debat- en speechtalent in Nederland.

De jonge debaters buigen zich over prikkelende stellingen. Zo debatteren ze over het initiatief van inwoners van risicogebieden met betrekking tot overstromingen, het afschieten van ganzen en een quotum aan jongeren in de Provinciale Staten. Alle landelijke onderwerpen zijn te vinden op ownhlagerhuis.nl/stellingen

Ga terug...