Elektroleerlingen W. de Clercq doen mee aan Junior Vakkanjers PIE - Radio 350

Elektroleerlingen W. de Clercq doen mee aan Junior Vakkanjers PIE

Geplaatst op: 16-02-2015 |

Vrijdag 6 maart doen Lesley Jaspers en Thomas van Leeuwen, leerlingen Elektrotechniek van Reggesteyn van de W. de Clercqstraat, mee aan de regionale voorronden van Jr. Vakkanjerwedstrijd ‘PIE’. Deze wedstrijd is georganiseerd door Techniektalent en bestemd voor vmbo-leerlingen in de vernieuwde beroepsrichting PIE: Produceren, Installeren en Energie.

De voorronden vinden plaats in Veenendaal (CVS Het Perron). Met hun deelname doen Lesley en Thomas een leerzame ervaring op en worden zij nog beter in hun vak. De jonge talenten ontdekken tijdens deze Vakkanjerwedstrijden wat ze met hun creativiteit, vakmanschap en spirit kunnen bereiken. De leerlingen worden individueel beoordeeld door een professionele vakjury.De landelijke finale vindt plaats op donderdag 9 april tijdens de techniekmanifestatie ‘Game On’ in Gorinchem.

Vooraf is op de scholen een tweeledige schoolopdracht Installeren/Energie vervuld die bestond uit twee delen; het ontwerpen van een zonnecollector en het ontwerpen van een elektrische installatie op drie kabelgoten. Deze is in duo’s uitgevoerd. Het beste duo – voor Reggesteyn zijn dat Lesley en Thomas – neemt de zonnecollector en de kabelgoten mee om samen met andere leerlingen een mobiele keuken te bouwen.

Ga terug...