ChristenUnie in gesprek met gemeenten over Sallandse Heuvelrug - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

ChristenUnie in gesprek met gemeenten over Sallandse Heuvelrug

Geplaatst op: 20-02-2015 |

De ChristenUnie Overijssel gaat maandag 23 februari in gesprek met de gemeentebestuurders van de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten over de toekomst van het Nationaal Park De Sallandse heuvelrug. Ook Staatsbosbeheer neemt aan dat gesprek met de lijstrekker Jan Westert en andere kandidaten van de ChristenUnie deel.

De ChristenUnie wil weten hoe de gemeenten aankijken tegen de toekomst van dit nationale park nu zij de verantwoordelijkheid daarvoor hebben gekregen. Bovendien vindt de ChristenUnie het lastig, dat die opdracht niet meer bij een regisseur ligt, maar dat gemeenten samen over het park gaan.

Bij de besluitvorming over de Nationale Parken heeft de ChristenUnie nog wel extra middelen voor natuureducatie beschikbaar weten te krijgen van de provincie, maar structureel is het nodig dat we nadenken over de toekomst van deze parken. Van de wethouders van Hellendoorn en Rijssen-Holten hoopt de ChristenUnie te vernemen hoe zij het proces voor de toekomst zien. ‘Het belang van de Sallandse heuvelrug is ook voor de provincie groot’, aldus ChristenUnie-voorman Westert.

Ga terug...