Blauw Wit wint enerverend duel tegen R.K.S.V. Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit wint enerverend duel tegen R.K.S.V. Rijssen

Geplaatst op: 23-02-2015 |

Blauw Wit moest zaterdag op bezoek bij het Rijssense R.K.S.V. waar oud Blauw-Witter Marco Schuiterd werkzaam is als assistent-coach. Bij de rust leek de wedstrijd gespeeld toen de gasten met een 0-3 voorsprong de kleedkamer konden opzoeken. Een uur later verliet Blauw Wit na een enerverend laatste kwartier met een 3-4 overwinning het veld. Vriend en vijand waren het erover eens dat de uitslag heel gemakkelijk 4-4 of zelfs 5-4 had kunnen zijn. Maar door deze ietwat fortuinlijke zege staan de Holtenaren nu wel op de tweede plaats in de derde klasse D.

Op het matige veld begonnen beide ploegen ietwat aftastend maar al snel wist Blauw Wit een overwicht te creƫren. De thuisclub wilde vanuit een gesloten defensie counteren maar al in de zevende minuut namen de gasten de leiding. Een prachtig afstandsschot van Edwin Bolink werd door de keeper verkeerd ingeschat en ging tegen de touwen (0-1). R.K.S.V. nam hierna iets meer initiatief maar in de 20e minuut kreeg Michel Stam uit een corner een schietkans. Zijn schot werd geblokt maar Nick de Bie knalde de rebound tegen de touwen (0-2). Even later had Glenn ten Berge de kans op 0-3 maar nu redde de doelman wel. Aan de andere kans schoot R.K.S.V. de bal, na een goede aanval, nipt voorlangs. Blauw Wit was de bovenliggende partij, had het middenveld stevig in handen en bleef de thuisclub onder druk houden. Vlak voor rust kon de R.K.S.V. defensie slechts middels een overtreding redden. De vrije trap van 18 meter werd door Michel Stam hard ingeschoten, de keeper liet de bal los en een attente Jordy Kamphuis deed de rest (0-3).

Ook na de rust had Blauw Wit eerst een duidelijk overwicht. R.K.S.V. werkte nu harder en kreeg in de 54e minuut een vrije trap aan de zijkant. Deze werd prima voorgebracht en door Berjan de Wilde fraai ingekopt langs een kansloze William Kolkman (1-3). De gastheren leken zich op te richten maar binnen drie minuten was de marge hersteld. Op rechts werd Glenn ten Berge weggestuurd, won zijn duel en hij leverde een voorzet af bij de tweede paal die magistraal via de onderkant lat door Nick de Bie werd ingekopt (1-4). Blauw Wit dacht de buit binnen te hebben en liet de Rijssenaren weer in de wedstrijd komen. De oranjehemden roken hun kans en in de 64e minuut werd geknoei in de Blauw-Witte verdediging afgestraft (2-4). De wedstrijd was totaal gekanteld. Blauw Wit speelde slordig en onsamenhangend en R.K.S.V. putte moed uit de kansen die ze kregen. In de 75 minuut maakte Jurgen van Dijk (na een zeer lange periode van blessureleed) zijn rentree. Hij verving Patrick Bolink. Het spelbeeld bleef ongewijzigd met steeds hachelijke momenten voor het Holtense doel en in de 83e minuut kwam de aansluitingstreffer. De behendige Anton Acis stond plotseling oog in oog met William en faalde niet (3-4). De resterende minuten waren vol actie. R.K.S.V. ging op jacht naar een gelijkspel maar bood daardoor achterin veel ruimte voor de gasten om de beslissing te forceren. Voor beide doelen ontstonden een aantal hachelijke momenten maar geen van beide teams kwam nog tot scoren.

Toen scheidsrechter Van der Wal uit Apeldoorn na 94 minuten het eindsignaal blies konden de Holtense spelers (en hun talrijke supporters) opgelucht adem halen en lagen de elf R.K.S.V. spelers uitgeput en teleurgesteld op het veld. Op basis van de eerste helft een verdiende overwinning maar wat was het einde moeizaam.

Ga terug...