The Black Watch Trail ontvangt delegatie uit Best - Radio 350

The Black Watch Trail ontvangt delegatie uit Best

Geplaatst op: 24-02-2015 |

Een delegatie van Atletiekvereniging Generaal Michaëlis uit Best was op zaterdag 21 februari te gast in Holten. De werkgroep van The Black Watch Trail had de Brabanders uitgenodigd om kennis te maken, kennis te delen en plannen te maken voor een gezamenlijke fakkelceremonie in Bayeux.

De ontmoeting vond plaats bij het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats. De gasten kregen er een toelichting op de Holtense plannen. Ook bezochten ze het graf van Maurice Willis Collins, één van de Canadese militairen die deel uitmaakte van The Black Watch of Canada.

Zowel de Holtenaren als de Brabanders vertrekken op 2 mei naar het Franse Bayeux om daar het bevrijdingsvuur in ontvangst te nemen. “Vorig najaar vernamen we van de ‘Tour de Bayeux’ van de atletiekverenging uit Best. Een vereniging met soortgelijke plannen als The Black Watch Trail. Er is meteen contact gelegd. We zijn met z’n tweeën naar Best gegaan om kennis te maken. Het klikte meteen.”, vertelt Anton Bronsvoort. “Ze waren daar veel verder met hun plannen. Ze hadden de route al voor een groot deel in kaart gebracht en er waren contacten gelegd met de Franse autoriteiten”, vult Hans Stam aan.

Hoewel de programma’s van elkaar verschillen is er veel kennis gedeeld omtrent het vervoer, de veiligheid, overnachtingen en catering. Behalve de afstand is het grootste verschil dat de groep uit Best de gehele route gaat hardlopen, terwijl de Holtenaren hardlopen afwisselen met fietsen. Op zaterdagavond 2 mei ontmoeten beide groepen elkaar in Bayeux om gezamenlijk het bevrijdingsvuur in ontvangst te nemen. Vervolgens trekken de groepen hun eigen plan. “Natuurlijk zou het mooi zijn als we elkaar onderweg nog ergens treffen.”

Voor meer informatie www.theblackwatchtrail.nl

Ga terug...