CU: Maak sterk merk van Sallandse heuvelrug - Radio 350

CU: Maak sterk merk van Sallandse heuvelrug

Geplaatst op: 24-02-2015 |

‘Maak een sterk merk van nationaal park de Sallandse heuvelrug. Die conclusie trok de ChristenUnie Overijssel na een bezoek aan het Nationaal Park De Sallandse heuvelrug. Een delegatie met lijsttrekker Jan Westert van de provinciale ChristenUnie, aangevuld met vertegenwoordigers van de raadsfracties van Hellendoorn en Rijssen-Holten bezocht het Nationale Park. De ChristenUnie wilde weten de transitie van de nationale parken voor de gemeenten betekent.

In het Buitencentrum te Nijverdal spraken de CU’ers met de wethouders Thomas Walder (Hellendoorn) en Roland Cornelissen (Rijssen-Holten) en een brede vertegenwoordiging van Staatsbosbeheer. “Ik ben onder de indruk geraakt van de betrokkenheid van de verschillende partners. Ook de mensen uit de werkpraktijk zijn overtuigde vertegenwoordigers van dit mooie natuurgebied”, aldus Jan Westert, lijstrekker van de ChristenUnie.

De beide gemeenten waren niet blij met de transitie van het nationaal park naar de gemeenten door het rijk en de provincie, vooral ook om dat er gekort wordt op de middelen. Zij zagen ook de uitdaging om het nationaal park De Sallandse heuvelrug te laten groeien tot een sterk merk. Zowel Hellendoorn als Rijssen-Holten laat zien dat er vanuit het centrum Nijverdal en vanuit Holten veel nadrukkelijker verbinding met dit natuur- en belevingsgebied moet worden gezocht.

Wethouder Cornelissen vroeg van de ChristenUnie ook aandacht voor goed openbaar vervoer. ‘We investeren in de stationsomgeving en de verbinding met de Holterberg, dan hebben we ook belang bij goede aansluitingen”. De ChristenUnie werd duidelijk gemaakt dat er in partnerschap aan goede oplossingen voor de toekomst wordt gewerkt en dat de provincie daar niet bij aan de zijlijn moet blijven staan.

Ga terug...